Fremskrittspartiets Joachim Hansen mener det er nødvendig å frisere de merkantile stillingene i Drammen kommune.

Frp tar sparekniven fatt: - Vil kutte byråkrater og administrasjon

Saksbehandlere, administrasjon, mellomledere og rådgivere skal tynnes kraftig i rekkene om partiet får viljen sin.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Drammen kommune står foran en kraftig innsparingsprosess med upopulære kutt som skal vedtas i løpet av høsten. Nå varsler Fremskrittspartiet som det nest største av styringspartiene i byen at byråkrater og kontorarbeidere kan gå en usikker fremtid i møte.

De ønsker å frisere staben av administrasjon, rådgivere, saksbehandlere og mellomledere med inntil 12,5%.

- En av elefantene i rommet, uttaler kommunestyrerepresentant Joachim Hansen overfor DRM24.

- Bedre enn mer skatt og avgift

Han viser til at antall årsverk innen merkantile stillinger har est ut med over 11 prosent, langt over befolkningsveksten på omlag 4 prosent. Og at de varslede stillingskuttene innen dette segmentet i forbindelse med kommunesammenslåingen har gått motsatt vei.

- Det skal kuttes i kostnader i hele Drammen kommune. Vi som politikere har fått en haug med kutt forslag. Det er leit å foreslå slike kutt, det må jeg innrømme, men det er dessverre nødvendig for at drammenserne skal ha tilgang på skikkelige primærtjenester. Vi vil ikke mer skatt og avgift, som mange mener er løsningen på alt, sier Hansen.

Han mener at å kutte denne typen stillinger vil skjerme primærtjenestene kommunen skal levere.

- Kommunen vil da også bli utfordret til å ikke gjøre saksbehandling så vanvittig komplisert som i dag. Vi kan da gå inn i en ny etterlengtet «Ja-fase» der blant annet saksbehandlere må ha innstillingen “er det lov å si ja?», uttaler Hansen.

Partiet har stilt flere spørsmål til rådmannen for å få en oversikt over antall stillinger innen de ulike segmentene, samt hvordan utviklingen i antall årsverk har vært på de ulike programområdene.

Powered by Labrador CMS