MENINGER: Kjell N. Nilsen
Drammen

Her fra konstitueringen av det nye kommunestyret og ordførerskiftet i oktober.

Det er intet demokrati i fare i Drammen

MENINGER: Hva er et demokrati? Demokrati, også kalt folkestyre, er en styreform hvor folket har direkte eller indirekte innflytelse på hva slags beslutninger som fattes. Det har vært kommunevalg i Drammen. Borgerne stemte slik at Høyre, Frp, Krf og Pensjonistpartiet sammen danner et flertall. Det vil si at velgerne i Drammen ville ha en forandring. Denne forandringen iverksettes nå av den nye posisjonen. På ordre fra velgerne.

Å kalle dette en farlig utvikling for Drammen og at demokratiet er under kraftig press, er og blir for dumt. At partier som Venstre nå får mindre innflytelse er naturlig, da de har valgt å bli i opposisjon.

De fire partiene som er i posisjon har skrevet en politisk avtale som de bygger sitt politiske flertall på. At det, ifølge Venstre sitt innlegg i DT, er benyttet tvang og uverdige hersketeknikker for å tvinge partiene på plass og forby dem å benytte sitt demokratiske mandat, er rent oppspinn / vrøvel, som danskene ville kalle det. Og dette oppspinnet preger hele innlegget.

Det er intet demokrati i fare. Drammenserne har sagt sitt og det må partiene forholde seg til. Nå er både Ap, Sp, MDG og V opprørte uten mening. Og de får lov til å komme med sine synspunkter i DT. Og det er dette som skaper politikerforakt.

Eller skal vi friske opp litt fra sommerens  «demokratiske» vedtak, som gratis bad og fargestriper i Tollbugata. Vedtak som ikke bygger opp under demokratiet, men rent pengesløseri. Ja, det er en ny omfordeling av makt i Drammen. Men demokratiet har ikke tapt mot diktaturet. At Venstre ikke får viljen sin , er ikke veien vekk fra demokrati og likegyldighet, men viser et fungerende demokrati.

Med hensyn til områdesatsning (OUS) for Gulskogen, etter påtrykk fra Nærutvalget på Gulskogen, skjønner jeg posisjonen godt. Å starte prosessen på nytt, som noen vil, vil sette hele prosjektet tilbake 8-10 år, bare på grunn av plassering av en fotballbane. En fotballbane har det best, vegg i vegg med den nye skolen. Da vil den bli brukt fra 08.00 om morgenen til klokken 22.30 om kvelden. Det er også iht. til NIF sin offisielle anleggspolitisk.

For demokratiets skyld håper jeg at vi får færre slike innlegg, som ingen er tjent med. 

Av
Kjell N. Nilsen

Powered by Labrador CMS