FRYKTER FOR SKOLETILBUDET: Engasjerte elever møtte fylkesordføreren

Demonstrerte for dans og drama

Onsdag ettermiddag møtte 200 elever fra St. Hallvard videregående skole i Lier opp utenfor fylkeshuset i Drammen - og fikk snakke med fylkesordfører Tore Opdal Hansen.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN/LIER: I forkant av fylkestingsmøtet onsdag deltok rundt 200 elever fra dans, drama og idrettslinja ved St. Hallvard videregående skole i en markering.

Elevene frykter at tilbudet ved skolen deres blir berørt av økonomien til fylkeskommunen.

– Vi setter veldig pris på at politikerne tar seg tid til å faktisk høre på oss, og tar inn over seg vårt engasjement. Jeg håper de skjønner hvor viktig dette er for oss og senere generasjoner, sier elevrepresentant Ingelin Trelease Eidheim (18).

- Disse linjene er sykt viktige!

Buskerud fylkeskommune må redusere aktiviteten som følge av strammere økonomiske rammer. Fylkeskommunen får for lite penger fra staten til å finansiere tjenestene til innbyggerne.

Det er et innsparingsbehov på 250 millioner kroner. Omstillingen vil berøre hele den fylkeskommunale driften. Det betyr tiltak innenfor skole, tannhelse, samferdsel, kollektivtrafikk, kultur og administrasjon.

– Det er viktig at politikerne skjønner at dette er linjer som er for litt mer interesserte i dans, drama og idrett. Det er mye samhold i klassen og mere gjennomføringsgrad. Det er helt feil å ta bort disse linjene, mener 18-åringen.

– Vi vil jo ha et variert tilbud i Buskerud hvor alle får plass i skolesystemet, vi vil ha elever som gjennomfører og ikke faller utenfor, sier eleven på dramalinja.

Fylkesordfører Tore Opdal Hansen (H) setter pris på engasjementet. Den 4. november legger fylkeskommunedirektøren fram sitt budsjettforslag for neste år. Den 16. desember skal budsjettet vedtas i fylkestinget.

– Det er aldri feil med engasjement, så bare stå på videre. Tusen takk for at dere kom, sa fylkesordføreren til elevene.

Powered by Labrador CMS