Slik vil de bygge ut Marienlyst: - Stadion må utvikles
Strømsgodset vil ta over driften selv og ber kommunen om frie tøyler til utvikling av Marienlyst Stadion for å kunne bygge ut en fremtidig arena - men da må politikerne si ja til å gi klubben juridisk handlingsrom de ikke har i dag.
DRAMMEN: Etter at klubben har kjørt en prosess mot kommunen over de siste to årene om en fremtidig utvikling av stadionanlegget, som kommunen i dag eier 100% og leier ut til Strømsgodset, skal saken nå behandles i formannskapet neste uke.
Strømsgodsets standpunkt er at de ønsker å utvikle Marienlyst til et «moderne og bærekraftig stadionanlegg», og ber om en snarlig avklaring om det er politisk vilje til å få til dette og under hvilke vilkår.
Kommunedirektøren vil derfor søke å avklare rammene for kommunens videre involvering, og ber politikerne ta stilling til følgende forslag:
- Kommunedirektøren bes om å være åpen for å gå i dialog med Strømsgodset toppfotball om utviklingen av Marienlyst stadion, og komme tilbake til problemstillingen i relevante politiske saker.
- Kommunens behov for å ivareta overordnede, langsiktige hensyn knyttet til infrastruktur, skole og helhetlig utvikling av Marienlystområdet, skal være premisser for videre dialog.
Vil ha festekontrakt med med utbyggingsrettigheter
Strømsgodset skriver på sine hjemmesider at de mener den eneste løsningen for å kunne bygge ut stadion til en moderne arena, er en langsiktig festekontrakt med Drammen Kommune som gir klubben juridisk rett til fremtidig utvikling av stadion, fordi kommunen ikke har økonomi til dette selv.
- Vi ser frem til at saken skal opp i formannskapet. For oss er det helt avgjørende å få et signal fra byens politikere på hva som er mulig eller ikke mulig å få til på Marienlyst. Konklusjonen vil naturligvis få innvirkning på klubbens langsiktige målsetting og satsingsevne. Vi håper på en konstruktiv prosess og tror dette kan bli et spennende prosjekt for Drammen, sier styreleder Finn Egil Holm.
- Vil gi bydelen et løft
Planer om å bygge ut Marienlyst er på ingen måte noen ny ide, både med tanke på deler av stadionanlegget som er gammelt og nedslitt, samt eierskaps- og driftsmodell. Daglig leder Magne Jordan Nilsen er klar på at stadionfasilitetene ikke bare henger sammen med sportslige ambisjoner, men også ambisjonene om et knutepunkt med andre tjenester og fasiliteter.
- Gamle Gress er nedslitt og forfallen og trenger oppgradering. Hvis Drammen ønsker å ha et lag som konkurrerer i toppen av norsk fotball også 10-15-20 år frem i tid, så er det helt nødvendig at det skapes en utvikling på Marienlyst. Dette vil ikke bare være bra for Strømsgodset, men samtidig bidra til å gi byen et løft. Vi ønsker å få til sambruk mellom topp- og breddeidrett, offentlige tjenester, skole og næring, for å nevne noe. Et nytt og moderne stadion vil bli et naturlig knutepunkt i sentrum av byen vår, sier Nilsen.