ANNONSE

NY OG GAMMEL: Disse endringene indikerer en smaksforskjell.
FOTO: PRIVAT

Aass avkrefter rykter etter øl-oppstandelse i Drammen

Nytt boksdesign med noe som kan tolkes som ny smak på blant annet Aass pils og fatøl har skapt furore på sosiale medier.


Alexander Jansen

 03.08.18, kl. 19:40
 10.08.18, kl. 08:40


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: - Noen har tuklet med ølet. Fatølet har mistet spensten, hevdet et medlem av Drammensølets venner i foreningens offentlige facebook-gruppe torsdag. 

Vedlagt innlegget følger et bilde som viser de nye og gamle boksene side om side, og en klar forskjell mellom diagrammet som indikerer sødme, fruktighet og bitterhet. Ikke nok med det, anbefalt temperatur for å drikke ølet hadde også endret fra 8ºC til 6ºC.


Teorien fikk raskt grobunn hos ølets venner, og flere mente at jo, det smaker definitivt ikke som før. Skandalen vokste i omfang så fort en annen kunne vise til tilsvarende endringer på ny og gammel boks også for den vanlige pilsen.

GAMMEL OG NY: Her er baksiden på fatølet, som også har fått justert smaksillustrasjonene.

LES OGSÅ: Aass bryggeri stanser all produksjon av øl og drikkevarer

Måtte justere skalaen

Fredag hadde en representant for bryggeriet fått med seg diskusjonen, og så seg nødt til å rykke ut med en forklaring på boksmysteriet. 

Det viser seg nemlig at illustrasjonene som skal gi ølkundene en pekepinn på smaken, måtte justeres. 

- Når vi kom med IPA så sprengte den bitterhetsskalaen. Nytt diagram er nok mest riktig, opplyser Bjørn Tore Nordahl ved Aass Bryggeri.

Og legger til:

- Ølet er akkurat det samme som før. Resepten er den samme, så det er bare å nyte en iskald fatøl videre, beroliger Nordahl.

LES OGSÅ: Nå er konjakkølet klart for polet

NYTT DESIGN: Her er de nye og gamle boksene på pilsen, side om side. Men innholdet er det samme, lover Aass.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE