STRØMSØ TORG: Taki åpner et halvt minutts gange fra dagens lokaler, og satser på nytt konsept med uteservering og skjenkebevilling.

Taki satser på skjenkebevilling og uteservering i nye lokaler

Etter fem millioner og tre måneder med intens oppussing, vil storkiosken nå bli byens største og beste sportsrestaurant.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Mandag 1. april flytter Taki inn i de gamle lokalene til Boots apotek på hjørnet av St. Hallvard-gården på Strømsø Torg - et halvt minutts gange fra deres tidligere lokaler i Globusgården. 

Da nyheten ble kjent uttalte eier Zaid Feili til DRM24 at det kom til å bli en emosjonell flytteprosess ettersom Taki har vært lokalisert i Globusgården siden 1994. Eieren av Taki er likevel fornøyd med avgjørelsen, og innrømmer å ha investert en stor sum penger i de nye lokalene. Fem millioner kroner, for å være eksakt.

Lokalene ble kjøpt for 10 år siden med et mål om å kunne flytte inn på sikt. I løpet av disse årene har Boots apotek betalt inn nærmere fem millioner i husleie til Taki - det er disse pengene restauranten pusses opp for. 

Samfunnsengasjert

Nye Taki er større og har plass til langt flere besøkende enn tidligere. Lokalene bærer preg av industrielt design, og familiebedriften har valgt å selge alt som tilhørte de gamle lokalene. Alt nytt er kjøpt og installert av lokale firmaer - bortsett fra lampene i taket som er spesialdesignet i Nederland. For Taki er det viktig å gi noe tilbake til lokalsamfunnet etter 24 år med kebab og pizzasuksess i Globusgården.

- Vi elsker Drammen og kundene våre, og for oss er det viktig at pengene blir værende i lokalsamfunnet ettersom det er lokalsamfunnet som har brukt pengene sine her hos oss. Derfor er alt fra møbler til arbeidsuniform kjøpt av lokale forhandlere, sier Rashid Latif som møter DRM24 for en omvisning onsdag formiddag.

For Latif er det viktig at alle føler seg hjemme hos Taki, og til tross for at de har brukt fem millioner kroner i oppussing har de ingen planer om å øke prisene. Her skal alle ha råd og mulighet til å spise. 

Fra gatekjøkken til sportsrestaurant

Det er lett å legge merke til at det er sport som er i fokus. På veggene henger fotballskjerf og drakter, og forhåpentligvis er skjenkebevillingen på plass før sommeren slik at kundene kan ta seg en øl til pizzaen. Over bordene henger store flatskjermer, og veggene er tagget ned med navn på alle slags fotballag. På disken står det oppstilt flere tippemaskiner. Her kan man tippe fotballresultater og sette penger på hest.

Denne uken ble det i tillegg søkt om uteservering på begge sider av lokalene. Nå satser Taki stort, men ifølge Latif gaper de ikke over for mye.

- Vi har unngått å bruke penger på oppussing i Globusgården nettopp fordi vi visste at vi på sikt ville flytte inn hit. Nå satser vi stort, og bruker mye penger på god kvalitet. 

Hygiene er viktig

Spesielt stolt er han av toalettene, hvilket han mener er det viktigste å ha på stell når man jobber med mat.

- Hvis du er usikker på om du skal spise et sted, besøk toalettene først. Bryr de seg ikke om toalettene så bryr de seg ikke om maten heller, sier Latif.

Miljøfokus

Feili legger til at de ønsker å fokusere mer på bærekraftighet, miljø og de eldre innbyggerne i sentrum når de på mandag åpner dørene til nye Taki.

- Vi skal blant annet kutte plastforbruket, og heller gå over til papp og andre bærekraftige materialer. Vi ønsker også å kunne tilby mat de eldre også vil sette pris på. Maten kommer vi selvfølgelig til å fortsette å kjøre ut.

Sunt, men billig

Skiltet på utsiden av bygget avslører at Taki utvider middagstilbudet og fører grillmat, salat og pasta inn på menyen. Sunn mat er viktig for Latif, som ved siden av jobber som fotballtrener.

- Sunn mat skal ikke være dyrere enn usunn mat. Vi gjør som matbutikkene og kutter prisene på sunn mat. Her skal salaten koste 9,90 per hekto, og ferskpresset appelsinjuice skal være billigere enn brus. 

Ansetter 

Taki har fått på plass ny pizzaovn fra Milano, i tillegg til egne pizzaovner for amerikanske bunner. En ny kebabdisk er på plass, og det er gjort plass til både isdisk med kuleis og softismaskin. En kaffemaskin med 10-kronerskaffe er også på vei inn i lokalene slik at de som benytter seg av tog og buss får en kopp kaffe i hånda på veien.

- Vi har fått større kjøkken, flere maskiner og større restaurant, og trenger derfor flere folk, sier Latif og smiler lurt mens han hinter til at DRM24s lesere gjerne må sende inn søknad.

LES OGSÅ: Taki flytter etter 24 år i Globusgården

SISTE INNSPURT: Det er fortsatt en del som gjenstår fem dager før åpning, men de ansatte er forberedt på å jobbe både doble og triple skift.
BRUNT FOR MJØNDALEN: - Nå blir vi én kommune, så da må vi vel innføre litt brunt også. Vi tenkte på MIF når vi kjøpte de nye uniformene, sier Rashid Latif.
TOTALRENOVERT: Hvem skulle tro at det lå et apotek i disse lokalene for tre måneder siden?
TAKKER FOR SEG: Zaid og Rashid ser frem til å åpne dørene på andre siden av Strømsø torg. Her utenfor dagens lokaler i Globusgården.
NY PIZZAOVN: Den italiensk-importerte pizzaovnen steker pizzabunnene med både varmluft og flammer. 
Powered by Labrador CMS