
Taki flytter etter 24 år i Globusgården
Taki har vært et stamsted for gatekjøkkentilhengere og spillentusiaster siden 1994. Nå pakker de sammen kjøkken og kiosk og flytter - men ikke langt!
DRAMMEN: En kald desemberdag i 1994 bestemte Zaid Feili seg for å satse på gatekjøkkenmat, og vipps så åpnet Taki pizza og grill i Globusgården.
Taki har vært en institusjon for mange drammensere. Et stamsted med fokus på mat, fotball, gambling og moro. Nå, 24 år senere, har de bestemt seg for å pakke sammen og flytte.
Hardt arbeid
Zaid Feili sier han ikke så kona si på 18 måneder i innkjøringsfasen av Taki tilbake i 1994. Han jobbet over 100 timer i uken.
- Jeg hadde dratt på jobb før hun stod opp, og hun sovnet før jeg kom hjem. Slik gikk det i et og et halvt år. Men det var verdt det.
Og selv om naboene i Globusgården hadde sine tvil om Feilis fremtid som driver av gatekjøkken, motbeviste han alle.
- «Jeg gir deg toppen seks måneder», sa den ene naboen da jeg flyttet inn. Jeg klarte meg i 24 år.
Fortsatt Strømsø torg
Taki flytter inn i lokalene til Boots apotek på hjørnet av St. Hallvard-gården på Strømsø Torg - et halvt minutts gange fra dagens lokaler.
- Vi tar over 1. januar neste år, og regner med å være klare til nyåpning tre måneder senere. Det blir emosjonelt, sier Feili.
Eieren av Taki innrømmer å ha investert en stor sum penger i de nye lokalene, og er fornøyd med avgjørelsen.
- Vi har delt ut hele kontrakten til én entreprenør, og vi har bestemt oss for å bruke mye penger. Det er absolutt ingenting av gamle Taki som får bli med inn i de nye lokalene, sier han lattermildt.
Interiøret kommer til å være industrielt, kjøkken og ovner blir oppgradert, og sitteplassene blir flere. I den nye, mer restaurantpregede Taki skal alle få plass.
Nytt fokus
Feili sier han ønsker å fokusere mer på bærekraftighet, miljø og de eldre innbyggerne i sentrum når han åpner nye Taki.
- Vi skal blant annet kutte plastforbruket, og heller gå over til papp og andre bærekraftige materialer. Vi har også lyst til å utvide menyen slik at vi har noe for alle, og vi ønsker å kunne tilby mat de eldre også vil sette pris på. Maten kommer vi selvfølgelig til å fortsette å kjøre ut.
Feili sier de har snust litt på tanken om pastaretter på menyen i nye Taki, men sier de ikke har tatt noen avgjørelse ennå.
Vil få med alle
Den ivrige eieren sier de ønsker å få med seg alle menneskene som beveger seg på Strømsø torg iløpet av dagen.
- Vi kommer til å åpne tidlig og stenge sent. Med det får vi med oss frokostkundene på vei til jobb og toget, lunsjkundene som jobber i sentrum, og selvfølgelig alle som vil ha middag.
Og skal du handle på Taki bør du laste ned appen deres. Feili sier det er mange rabatter å hente i denne.
LES OGSÅ: Heidi's Bier Bar: - Det blir åpning i Drammen!

