
Safran byr på indisk kjøkken og selvbrygget øl
Byens fjerde indiske restaurant har åpnet, og nå har den tidligere eieren av Delight satset på nytt i nye lokaler med nytt navn. Denne uken åpnet Safran dørene på Bragernes.
DRAMMEN: Gamle Franske ble La Vida, så forsøkte SSAM seg. Nå er det Safrans tid til å skinne i restaurantlokalene i Øvre Torggate på Bragernes.
Innehaver, daglig leder og selvutnevnt alt-mulig-mann, Joseph John, har bred erfaring fra restaurantbransjen. Vi kjenner han kanskje best fra dagene på Strømsø torg der han drev Delight, men nå satser han på nytt med Safran.
- Her tilbyr vi tradisjonell tikka masala, tandoori, butter-sauce, veganske retter og hjemmelaget brød. Vi tilbyr take-away og hjemkjøring av mat, sier innehaveren.
Fornøyd
Og selv om restauranten ikke er 100 prosent klar, og fortsatt har litt problemer med ventilasjonsanlegget, har det ikke hatt noen betydning for antallet besøkende.
- Vi har besøk til cirka 70 gjester, og har hatt halvfull restaurant hver dag siden åpningen under Elvefestivalen. Vi har i tillegg kjørt ut en del mat. Jeg er veldig fornøyd!
Neste uke arrangerer han og de fire andre ansatte en lukket VIP-kveld for de største profilene i Drammen. Planen er å invitere alt fra presse til politikere.
- Jeg håper blant annet å få se ordfører Tore Opdal Hansen her. Og selvsagt mine gode venner Yousuf Gilani og Kadafi Zaman.
Safran pale ale
Safran blir riktignok ikke byens eneste indiske restaurant, men én ting som skiller seg ut er Joseph Johns spesieltilpassede øl med samme navn. Ølet er brygget på Fjellbryggeriet, og skal passe perfekt til indisk mat.
- Ølet fikk navnet før restauranten. Så da var jeg bare nødt til å kalle opp restauranten etter ølet!
Og prisen på restaurantens flytende gull er 99 kroner for en halvliter. For 0,4 Aass ligger prisen på 79 kroner.
LES OGSÅ: Slutt for restaurant: Mo's Ember slår seg selv konkurs

