
Nyåpning i nostalgiens tegn: - Vi har skapt et sted byen manglet
Torsdag er det klart for offisiell åpning av Café Bragernes, et helt nytt utested med et preg av fordums glans.
DRAMMEN: Fem gode venner startet i 2012 selskapet Restauratørene AS, og skapte restauranten Anchas Bodega, «Drammens lille følelse av Middelhavet».
Med daglig leder Ann-Cathrin Liverud i spissen åpner de denne uken også Café Bragernes, noen få meter bortenfor - på hjørnet ut mot torget.
Interiør fra «Recepten»
Det gamle interiøret fra blant annet «Recepten» på Park Hotell som nå rives, blir gjenbrukt og får nytt liv på Café Bragernes.
- Det som ikke passet inn naturlig har vi skjært til og tilpasset lokalene, forteller Liverud.
Park Hotell kjøpte i sin tid interiøret fra en restaurant i London, som igjen hadde kjøpt det fra et apotek i Skottland.
- Vi ville skape et preg av tidlig 1900-tall i lokalene våre, derfor passet møblementet godt inn. Men vi tok det i hovedsak inn hos oss for at det ikke skulle forsvinne fra byen. Tenk hvor mange drammensere som har et forhold til denne innredningen, fortsetter Liverud.
- Jeg er veldig spent og gleder meg til å komme i gang. Den siste tiden har vi hatt litt meny-smaking og testing av drinker, jeg merker at de ansatte er klare for å begynne å jobbe nå, forteller Ulvestad.
Tradisjonelle danske smørbrød
Liverud og resten av Restauratørene mener de har skapt et sted som Drammen manglet.
- Vi har vært mye ute og reist og fått inspirasjon, men vi har ikke funnet noen lignende steder i Norge å sammenlikne matopplevelsene vi har opplevd med, forteller en av driverne.
Lunsjmenyen består hovedsakelig av danske retter, mens kveldsmenyen heller mer mot det franske kjøkkenet. Å skape en kontinental kafé har vært målet hele veien.
Fullbooket
Den nyoppstartede kaféens selskapslokale er allerede fullbooket frem til jul. Det avskilte rommet har langbord med plass til opptil 20 personer. Også her er innredningen hentet fra gamle Park Hotell.
Fra og med torsdag kan du besøke Café Bragernes mellom klokken 11-23 tirsdag-torsdag, og 11-14 fredag og lørdag.
Men daglig leder Liverud har en gledelig beskjed for de som ikke får nok.
- Etter jul kommer vi til å utvide åpningstidene, og det vil også bli muligheter for frokost på lørdager og søndager.
LES OGSÅ: Kittelsen selger «Z» - byens største utested får nye eiere







