BEVISET: Sjefene i de tre driftsselskapene Dpend Eiendom, VVS og Entreprenør ved Ola Semb, Stein Larsen og Anders Wang mottok sertifikater på vegne av kommunen av ordfører Monica Myrvold Berg på Torgeir Vraas plass, hvor selskapet eier mye av bygningsmassen.

Dpend mottok tre miljøfyrtårn-sertifiseringer på rappen

Fokus på bærekraft og miljøprofil har blitt en forutsetning i mange sammenhenger, og har derfor også blitt et konkurransefortrinn i næringslivet - og en investering som betaler seg i kampen om kundene.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Onsdag morgen var det Dpends tur til å få overrakt det synlige beviset på sine investeringer i de tre driftselskapene Eiendom, VVS og Entreprenør, som har ført til miljøfyrtårn-sertifisering.

Drammensordfører Monica Myrvold Berg var onsdag morgen på plass på Torgeir Vraas plass for å overrekke sertifikatene til selskapet, som vil stå i spissen for forvandlingen rundt Globusgården de neste ti årene.

- Det betyr mye for dem, mye for kommunen og mye for miljøet, sa ordføreren, for anledningen ikledd matchende farger.

Det var første gang hun overrakte tre sertifikater til samme selskap.

- Dpend er med og bidrar til å gjøre Drammen til en grønnere kommune, og viser viktigheten av å satse på bærekraft. Gjør man ikke det blir man hengende etter, sa Myrvold Berg til DRM24.

Ambisiøs plan

Her ble også selskapets nye helelektriske bilpark vist frem, som en synlig del av satsingen på miljø og bærekraft. Så langt er over 40% av bilflåten i VVS-selskapet helelektrisk, med dertil egnet profilering på service- og konsulentbiler. Innen 2025 skal hele bilparten være elektrifisert.

MILJØPROFIL: Selskapets nye elektriske bilflåte har en tydelig miljøprofil blant annet i form av Volkswagens ID. Buzz, som benyttes som servicebiler.

- Bedriften har lagt en helt ny strategi med tanke på tillit, bærekraft og utvikling, og spesielt de to siste delene er jo veldig vesentlig i denne sammenhengen. Vi er nødt for å henge med på miljøbasert arbeid, og er på god vei, uttaler Stein Larsen i Dpend VVS.

Han forteller hvorfor det er viktig.

- For eksempel i prekvalifisering i anbudssituasjoner må man vise til at man jobber med bærekraft, og man får høyere score på tilbud om at man kan vise til miljøfyrtårnsertifisering.

- Kundene stiller strengere krav til dette nå?

- Ingen tvil.

- Dette betaler seg altså i lengden?

- Helt klart.


Ola Semb er daglig leder i Dpend Eiendom, og forklarer at de på tvers av selskapene har en ambisiøs plan for å løfte bærekraftspørsmålet.

- Dette kommer mer og mer som en forutsetning i ulike sammenhenger. Miljøfyrtårnsertifisering er et av mange tiltak vi har gjort, i tillegg til at vi for eksempel kun skal sette opp bygninger med miljøprofil, sier Semb.

Anders Wang i Dpend entreprenør forteller at sertifiseringen også er viktig internt.

- For å synliggjøre og bevisstgjøre blant ansatte, og at de får et forhold til hvordan man for eksempel håndterer byggeplasser. Dette er en kontinuerlig pågående prosess som stopper opp om man ikke jobber med det hele tiden, sier Wang.

For orden skyld: DRM24 har kontorer i et bygg som tilhører Dpend Eiendom, men er ikke leietager av Dpend.

FAKTA: Miljøfyrtårn

Miljøfyrtårn er et miljøledelsessystem for offentlige og private virksomheter som ønsker å dokumentere sin miljøinnsats. Ordningen har til hensikt å heve miljøprestasjon i små og mellomstore bedrifter og offentlige virksomheter. Bedrifter eller virksomheter som oppfyller definerte bransjevilkår kan sertifiseres som miljøfyrtårn.

9.398 norske virksomheter er sertifisert.

X

Powered by Labrador CMS