Frank Tore Larsen og kartleser Lars-Håkon Lundgreen

Larsen til topps - Grøndal sikret NM-bronse

De to drammensrivalene ble kun skilt av danske Simon Vallentin og Henning Solberg på asfalten i Larvik i helga.

LARVIK: Før årets nest siste NM-runde var det uhyre jevnt med kun åtte poeng mellom de tre første, med Solberg på topp. Etter helgas totalseier fra Frank Tore Larsen, er imidlertid Steinberg-sjåføren tilbake på topp i sammendraget.

Larsen var raskest på seks av syv etapper i Larvik, og med høye hastigheter på tørr asfalt, endte han 23 sekunder foran andreplassen og 31 sekunder foran nummer tre. Larsen ligger nå tre poeng foran Solberg med 120 mot 117 poeng i sammendraget før årets siste NM-runde på Rally Hedermarken i slutten av september. Den som vinner der blir norgesmester.

På asfalten i Larvik var det på forhånd klart at det også her ville bli en duell mellom Solberg og Larsen om seieren, da Anders Grøndal, som tok fjerdeplassen, manglet asfalt-understell og bremser på bilen, noe han taper en del tid på. Han fullførte 1. minutt og 51 sekunder bak Larsen. Danske Simon Vallentin deltok også og kom på andreplass mellom Larsen og Solberg, men får ikke poeng i NM-sammendraget.

Ny fjær i hatten for Grøndal

Grøndal, som like før løpet hadde solgt bilen, som skal overleveres ny eier etter løpet - var mest opptatt av å fullføre løpet uten skader, men å samtidig sikre seg noen ekstra poeng ned til de under for å kunne sikre bronsemedaljen sammenlagt. Med 102 poeng foran 4. plassen på 60 er den saken avgjort.

Medaljegrossisten Grøndal kan dermed, uten å kjøre siste NM-runde, sikre seg nok en medalje, som visstnok skal gjøre han til den bilsportutøveren i Norge med flest NM-medaljer uavhengig av gren. Han er fra før den med mest gull i NM-sammenheng, fordelt på rally og bakkeløp.

Drammenseren avslutter sånn sett med en imponerende merittliste i det han etter alt å dømme legger rallyrattet på hylla for godt - og i dette rallyet også med hans mangeårige kartleser Marius Fuglerud tilbake i kartleserstolen.