ANNONSE

KOMEDIENS FAR: Steve Carell viser igjen at han takler alle filmsjangere.
ALLE FOTO: NORSK FILMDISTRIBUSJON

Tungt og rørende drama

«Beautiful Boy» er en mørk og vakker film som formidler en fars kamp mot sin sønns rusavhengighet.


Robert Depuis

 07.01.19, kl. 09:33
 17.01.19, kl. 18:49


ANNONSE
ANNONSE

 

FILM: Steve Carell viser igjen at han er god på mer enn bare komedie. «Beautiful Boy» er basert på de to bøkene «Beautiful Boy» av David Sheff og «Tweak» av Nic Sheff.

Filmen omhandler en far og sønns egne private memoarer av hvordan en narkoman skaper negative ringvirkninger for resten av familien.

EN SØNNS KAMP: Timothée Chalamet spiller Nic som strever mot rusens tiltalende demoner.

Tung materie

Dette er virkelig et dypt dykk ned i en tung materie. Den belgiske regissøren Felix Van Groeningen bruker god tid på å bygge opp karakterene, og lar skuespillerne få skinne gjennom nedtonede og troverdige opptredener.

Det er til tider tungt og dystert å bevitne, og man sitter hele tiden med et håp og en klump i halsen. Sønnens tunghjertede kamp mot overmakten og den maktløsheten han føler gir et spesielt inntrykk.

OPPTURENE: Filmen viser også de vakre øyeblikkene.

Menneskelig og troverdig

Det er noe veldig menneskelig og troverdig i skuespillerenes prestasjoner. Steve Carell, som er mest kjent for sine komiske egenskaper, gjør her et sterkt inntrykk som en fortvilet og desperat mann.

Den narkomane sønnen blir spilt av Timothée Clament, som tross sin unge alder allerede har fått en Oscar-nominasjon for «Call me by your name». En skal ikke se bort i fra at han plukker opp en til med denne prestasjonen også - han har en aura og sjarm som skinner gjennom i selv de mørkeste stunder, og som gjør at man virkelig investerer sin empati i karakteren hans.

NEDTURENE: Møter blant likesinnede hjelper i kampen mot angsten i tilværelsen.

Noe på hjertet

Foto holdes nøkternt, med for det meste fastlåste kameraposisjoner. Det gir filmen en ro, hvor skuespillerne kan briljere.

Det er noe usminket over formidlingen som kler filmen nærmest perfekt. Enkelte sekvenser spiller på stillheten, og lar seg utfolde uten overdådig bruk av musikk. Det skaper et ekstra inntrykk, og samtidig gir musikken en ekstra kraft når den så blir brukt.

Dette er en film som virkelig har noe på hjertet, og som treffer dypt i beinmargen. Så selv om den til tider kan føles litt langtekkelig med sine dvelende stunder, føles det også riktig mot filmens sterke budskap.

«Beautiful Boy» skinner på mange fronter i sin avholdende formidling av et ekstremt tungt materiale, skaper inntrykk langt utover kinosalens vegger. 

LES FLERE FILMANMELDELSER HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE