ANNONSE

FOLKEFEST: Fra en konsert på Gamle Kirkeplass i 2016.
ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Godt forhåndssalg til Elvefestivalen i år

Også utenfor drammensregionen er det forhåndssolgt flere billetter enn vanlig.


Elisabeth Bogstad

 05.07.17, kl. 09:49
 11.07.17, kl. 15:11


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Billettsalget til årets Elvefestival går så langt meget bra, ifølge arrangøren Byen Vår Drammen. 

Så langt er årets forhåndssalg klart bedre enn i 2016, som publikumsmessig var det nest beste året i festivalens historie. 

Det endte da opp med 9.750 besøkende på Gamle Kirkeplass til sammen de to kveldene. 

- Vi går ikke ut med eksakte tall, men vi følger forhåndssalget dag for dag og sammenligner med samme dato tidligere år. Nå ser vi at vi ligger noe bak rekordåret i 2015, men godt foran 2016 og milevis foran 2010 som tidligere var det beste året for Elvefestivalen. Vi er glade for at årets artistprogram slår så godt an, sier festivalsjef Tom Søgård.

Ifølge Søgård fordeler salget av billetter seg likt på de to konsertdagene, noe han mener underbygger at årets Elvefestival har to sterke konsertkvelder å by på. 

Salget av festivalpass, altså todagsbiletter, til elvefestivalen er også meget godt, rapporterer arrangøren. Over 30% av de som kjøper billett via Ticketmaster, kjøper nå festivalpass. 

- Dette sier noe om at publikum setter pris på programmet begge dagene, men også at Elvefestivalen begynner å få en sterkere posisjon som festival. Publikum ønsker å delta på hele festivalen, ikke bare en enkelt konsertkveld. Det lover godt for fremtiden til Elvefestivalen, uttaler Søgård. 

LES OGSÅ: Store navn til årets «Elvevill»

Ikke bare drammensere 

Arrangøren har også gjort en analyse av hvor de som har kjøpt billett via Ticketmaster er bosatt.

Noe som er mulig da billettkjøperne må registrere seg med adresse for kjøp av billett på nett.

Statistikken viser så langt at 53% av de som har kjøpt billetter kommer fra Drammen og omkringliggende kommuner, 40% kommer fra Østlandsområdet og de resterende 7% fra resten av landet. 

Søgård syntes dette er gode nyheter!

- Det viser at Elvefestivalen er i ferd med å få klart større oppmerksomhet også nasjonalt. Tendensen har vært stigende de siste årene, men så bra besøk utenbys fra har vi ikke registrert tidligere, sier Søgård og legger til:

- Det sier noe om Elvefestivalens posisjon nasjonalt, men det sier også noe om at det er flere enn bare drammensere som setter pris på artistene vi har booket i år, noe han mener er veldig positivt for Drammens omdømme som kulturby og besøksdestinasjon. 

LES OGSÅ: M.I.A klar for Elvefestivalen 


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE