Kokevarsel på Konnerud

Forurenset drikkevann rammer tusenvis av innbyggere i bydelen.

Publisert Sist oppdatert

KONNERUD: Onsdag ettermiddag opplyser Drammen kommune at det er påvist forurenset drikkevann i en rutinevannprøve på Konnerud.

- Vi anbefaler å koke alt vann til drikke og matlaging, uttaler kommunen.

Kommunen har foreløpig ikke opplyst hva for slags type forursensing det er snakk om eller i hvor stor utstrekning kokevarselet gjelder, annet enn at det gjelder «et større område på Konnerud» - etter hva DRM24 erfarer fra sentralt på Konnerud til Jordbrekkskogen og Vestbygda. Alle som er berørt skal få direkte beskjed fra kommunen.

- Dette skyldes funn i rutineprøver på drikkevann ved Bernås høydebasseng. For å være på den sikre siden anbefaler vi at alt drikkevann skal kokes før det drikkes eller brukes til mat, uttaler kommunen.

Kommunen uttaler videre at de nå «tar fortløpende vannprøver og gjør andre tiltak for å sikre oss at vannkvaliteten er bra før vi anbefaler at vannet kan drikkes som normalt igjen».

Det er ventet å ta minst to dager før prøvesvarene foreligger.

Skoler og barnehager rammet

Flere skoler og skal være rammet, og i en melding til foresatte opplyser en av skolene at de ikke kan koke drikkevann for elevene og at man derfor må medbringe drikke hjemmefra. 

- Det vil ikke bli plassert ut drikkevann på skolene eller barnehagene. Vi anbefaler at alle foresatte sender med kokt drikkevann for skoleelever og barnehagebarn, for å minke belastningen for personell, uttaler Drammen kommune.

Powered by Labrador CMS