Kiwi: Kutter momsen på fisk

Lavpriskjeden med priskutt på 150 fiskeprodukter fra 16. september til 13. oktober.

Publisert

NORGE: Etter momskutt på grønnsaker i fire uker, er dette imidlertid nå over, ifølge kjeden. Men, nå er det altså fisken som får redusert priser en måned.

- Kundene våre har kjøpt 21 prosent mer av disse grønnsakene sammenlignet med samme periode i fjor. I tillegg har konkurrentene våre fulgt etter og nedjustert sine priser flere steder i landet. Slik har sunn mat blitt billigere for alle, uttaler kjeden i en pressemelding.

I sommer gjennomførte Respons Analyse en undersøkelse for KIWI. Her svarte nesten syv av ti at de ønsket priskrig på frukt og grønt, mens over halvparten ville ha priskrig på fisk.

- Vi lytter til kundene , og nå er det på tide å prøve fiskelykken: KIWI kutter derfor prisene tilsvarende momsen på fisk de neste fire ukene. Det vil si et 15 prosent priskutt på fersk og frossen fisk i tillegg til typiske middagsprodukter som fiskekaker, fiskepinner og fiskegrateng.

- Totalt kutter vi prisene på over 150 fiskeprodukter. Utvalget kan variere fra butikk til butikk, og inkluderer også produkter fra lokale leverandører. Rundt 50 av disse varene er tilgjengelige i alle våre 709 butikker, uttaler Kiwi.

Det er tredje gang KIWI kutter momsen på fisk.

- Da vi gjorde samme grep i 2019, kjøpte kundene våre 42 prosent mer fisk. I fjor høst gjentok vi suksessen og økte salget med 39 prosent. 

Powered by Labrador CMS