Strømsø oppleves som det mest utrygge området i Drammen. Og det er de unge som opplever seg mest utrygge.

Innbyggerundersøkelse: Opplever dårligere trygghet i Drammen

Trygghet i bomiljøene og sykehjem/botilbud til eldre har hatt størst negativ utvikling siden 2022, viser resultatene av den ferske innbyggerundersøkelsen i kommunen hvor over 10.000 har deltatt.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: De fleste områdene/temaene i innbyggerundersøkelsen har hatt små endringer fra forrige måling i 2022 til årets måling i 2024.  Kultur- og aktivitetstilbudet er den eneste indikatoren som har hatt en positiv økning siden 2022, med ett poeng.

Opplevd tjenestekvalitet og trygghet i bomiljøet er de områdene som har hatt størst negativ endring fra 2022, opplyser Drammen kommune.

Tryggest på Konnerud, mest utrygt på Strømsø

Tre av fire svarer at de synes det er svært eller ganske trygt å bo i området hvor de bor. Her er det imidlertid ganske stor avstand mellom dem som føler seg tryggest i eget nærmiljø og dem som føler seg minst trygge.

Innbyggerne på Konnerud føler seg klart mest trygge, mens innbyggerne på Strømsø føler seg minst trygge, viser undersøkelsen.

Den yngste aldersgruppen føler seg gjennomgående minst trygg. Den samme tendens ser vi også på spørsmål om bomiljøkvalitet, opplyser kommunen. Tallene er utifra utviklingen i ungdomskriminaliteten de siste par årene, og da spesielt på Strømsø, ikke overraskende.

- Målet er et alle skal føle seg trygge, sier drammensordfører Kjell Arne Hermansen

Sykehjemstilbudet kommer dårligst ut

Det er vurdert ni kommunale tjenester i innbyggerundersøkelse, hvor barnehagene kommer best ut.

Sykehjem/botilbud til eldre er tjenesten med minst fornøyde brukere.

- Generelt er det en høyere tilfredshet med kommunens tjenester blant dem som selv er brukere av tjenestene enn blant resten av innbyggerne. Samlet sett for alle tjenestene er det en liten nedgang i tilfredsheten fra 2022 da tilsvarende undersøkelse ble gjennomført forrige gang, uttaler kommunen.

- Har noen utfordringer enkelte steder

Drammensordfører Kjell Arne Hermansen uttaler at innbyggerundersøkelsen gir en god pekepinn på hva brukerne av de ulike tjenestene er mest og minst fornøyde med.

- Det tar vi med oss videre i arbeidet som gjøres hver dag av kommunens medarbeidere. Så vet vi at Drammen har noen utfordringer knyttet til trygghet i enkelte deler av kommunen. Dette jobber de forebyggende tjenestene våre godt med, sammen med blant annet politiet. Noe av det viktigste vi kan gjøre, og det gjelder alle aldersgrupper, er å forhindre utenforskap. I Drammen kommune er det et mål at alle skal oppleve både trygghet og tilhørighet, sier Hermansen.

Nærmere 10.000 innbyggere i Drammen kommune har deltatt i undersøkelsen og svart på spørsmålene som ble stilt. Det er analyseselskapet Verian som har gjennomført undersøkelsen for Drammen kommune.

Du kan lese alle resultatene fra Innbyggerundersøkelsen her.

Powered by Labrador CMS