I dag åpner Oslo lufthavns nye bagasjeanlegg for innsjekk for flere flyselskaper.

Gardermoen: Flytter passasjerer til nytt innsjekkingsområde

Denne høsten flyttes stadig flere passasjerer over til det nye innsjekkingsområdet i avgangshallen, og bagasjen til Oslo lufthavns nye bagasjeanlegg.

Publisert Sist oppdatert

NORGE: Oslo lufthavns nye bagasjeanlegg åpnet for prøvedrift før sommeren, og gjennom de siste par måneder har et mindre antall passasjerer fått teste det nye anlegget, melder Avinor i en pressemelding.

- Nå er vi klare til å åpne opp for et større antall flyvninger hver dag, og fra denne uken går vi inn en stor opptrappingsfase, forteller områdesjef Hans Petter Stensjøen.

Han mener det vil innebære en stor endring for mange reisende:

- Halvparten av avgangshallen på Oslo lufthavn har vært sperret av med enten teststasjoner eller byggevegger i flere år, og det er svært mange som har vendt seg til å gå rett til innsjekksområdene 1-4 i vest, og 10 helt i øst. Nå som et betydelig antall flyvninger blir flyttet over til det nye anlegget, må de reisende venne seg til å sjekke informasjonstavlene for å finne sitt innsjekksområde.

Flytter SAS-passasjerer

Gradvis over de neste ukene skal alle SAS-passasjerer flyttes over til å sjekke inn på de nye innsjekkingsområdene 5-7. Oslo lufthavns nye bagasjeanlegg er blant verdens mest moderne, og selv om mange passasjerer er godt vant med å sjekke inn bagasjen på egenhånd, vil det bli noen endringer.

- Den største forskjellen er at du legger bagasjen din i en boks fremfor på et rullebånd. Man skanner bagasjelappen akkurat på samme måte som før, og så forsvinner den ned i anlegget på et brett som vil følge bagasjen helt frem til bagasjetrallene, forklarer Stensjøen.

Ber reisende sjekke informasjonsskjermene for å finne sitt innsjekkingsområde

Også andre flyselskaper vil sjekkes inn i det nye anlegget, det ligger an til flere endringer. Vi oppfordrer derfor de reisende til å sjekke informasjonsskjermene for å finne rett område for innsjekk og bagasjedropp.

Stensjøen forteller at sommerens testfase har gått så bra at bruken nå gradvis kan trappes opp:

- Det har selvsagt vært noen barnesykdommer, og det er nettopp for å luke ut slike feil at vi gjennomfører en gradvis opptrapping i bruken av anlegget. Tilbakemeldingen fra de reisende har også vært veldig god, og de aller fleste synes dette er enkelt og brukervennlig.

Powered by Labrador CMS