Henning Solberg var fredags hovedattraksjon – her sammen med arrangørene Kjell Kaasa og Vegard Nedberg.

Fullt hus på retro rallyfest

Med Henning Solberg som det store trekkplasteret var det ikke vanskelig å fylle opp lokalene på Sanden Hotell. Det er femte året som Vegard Nedberg, Kjell Kaasa og Roar Sanden byr inn til en slik fest.

Publisert Sist oppdatert

ØVRE EIKER: Det manglet ikke på mer eller mindre kjente rallyveteraner og nåværende aktive sjåfører og kartlesere sa det be invitert til retro rallyfest på Sanden hotell fredag, skriver Eikernytt.no. Henning Solberg, nybakt norgesmester i rally, var naturlig nok det store trekkplasteret og han ble varmt tatt imot av Vidar Lande fra Kongsberg.

Han er fast konferansier på disse treffene og er rallyentusiast på sin hals selv om det er mange år siden han selv satt i en rallybil. Han hadde også gjort leksa si om kunne fortelle flere gode historier om den nybakte norgesmesteren. Det hører med til historien at Henning fikk NM-tittelen da Frank Tore Larsen fikk problemer med bilen på vei til mål, men etter at han hadde kjørt over selve målstreken på siste fartsetappe som den raskeste bilen i Rally Hedemarken.

Etter en introduksjon av Henning Solberg var det utspørring av rallylegenden ved Svend Madsen. Her ble det vist bilder og fortalt historier fra rallyer opp gjennom årene og det er ikke få løp Henning har kjørt. Ifølge en opptelling som er gjort så har han startet i hele 133 løp i sin karriere.

Men det var ikke bare Henning Solberg som fikk oppmerksomhet denne kvelden. Lokale «helter» var blant annet med i «mesternes-mester» der rally-sjåfør hvor Frank Tore vant, Marius Bermingrud ble nummer to og Herman Lie Nilsen ble nummer tre.

Sanden Hotell var pyntet til rallyfest med startseil og lokale rallybiler utenfor.

Mat og «Racefuel»

Som tidligere år var det altså fullt hus på Sanden fredag kveld. De 80 plassene ble solgt ut på rekordtid. Motorsportmiljøet på Eiker er som kjent stor og mange kan se tilbake på lang erfaring både som sjåfører og som kartlesere.

Og mange av dem liker godt en fest og «Racefuel» i baren er ikke å forakte.

– Dette er femte eller sjette året vi holder på nå bare avbrutt av koronaen. Og med den store interessen kommer vi nok til å fortsette med dette treffet i oktober, sier Vegard Nedberg og Kjell Kaasa.

De har et godt samarbeid med Roars Sanden, som også han har en historie når det gjelder rally i tillegg til å være vertskap for flere runder av Hokksund-rallyet.

Ib Vegard Andersen og Karia Anne Ramstad kjørte inn til tredjeplass i Rally Hedemarken og en tredjeplass totalt i NM i sin klasse. Marius Bermingrud kjørte inn til andreplass og ble nummer seks totalt i årets NM med bare tre løp kjørt av seks mulige.
Det mangler ikke på lokale motorsportutøvere og hjelpeapparat på Sanden fredag
Vidar Lande kunne fortelle mange historier om Henning Solberg under treffet på Sanden fredag
Fullt hus med god mat og «Racefuel» som det heter blant denne gjengen.
Svend Madsen er over middels interessert og oppdatert på rallysporten og Henning Solberg. Her snakker de sammen om Solbergs mange bragder og feiler bak rattet
Powered by Labrador CMS