Friidrettsbanen forfaller - stevner i fare på Marienlyst
Årets friidrettsstevner på Marienlyst går en uviss skjebne i møte etter at kommunen nå har sett seg nødt til å stenge tribunen ut mot Bjørnstjerne Bjørnsons gate som følge av dårlig tilstand.
DRAMMEN: I et brev fra kommunen til Drammen idrettsråd og foreningene Sturla og Hellas blir det opplyst at årsaken er sikkerhet som følge av sprekker i betongkonstruksjonen på det som er kommunens eneste friidrettsanlegg.
- Slik jeg har forstått det er det ingen quick fix på dette, og det får åpenbart konsekvenser i den forstand at det vil begrense aktiviteten. Dette er et resultat av manglende vedlikehold, sier styreleder Per Fjeld-Olsen i Drammen idrettsråd.
For noen år tilbake ble også trevirket på tribunene på motsatt side fjernet som følge av forfall. Situasjonen er ikke til hinder for treningsaktivitet på selve banen, men vil få konsekvenser for gjennomføring av stevner og arrangement for klubber som Sturla og Hellas.
Avhengig av tidtagerbua
Det jobbes nå med å avklare hvorvidt tidtagerbua på tribunen, som man er avhengig av for å gjennomføre stevner, kan brukes. Dette er foreløpig ikke bragt på det rene. Dersom den ikke kan brukes, blir det vanskelig, bekrefter styreleder Poul Espen Dahl i Hellas IF.
- Da blir det veldig krise, sier Dahl.
De har planlagt flere friidrettsstevner fra april. I tillegg pleier det å være Tine skolestafett og Drammensmaraton på området.
- Da må vi isåfall flytte eller avlyse stevner. Det er veldig synd om det blir sånn, for dette har de (kommunen, red. anm) visst om, sier Dahl.
Han forteller at det såkalte servicehuset med ustyrsboder ikke er berørt av stengingen, og at hans forslag er at man river hele tribunen og isteden bare har en gressplen hvor publikum kan være.
- Hvis ikke blir det begrenset med tilskuere. Uansett blir det nok litt spesielt å være publikum der nå, sier Dahl.
Ikke penger
I brevet fra kommunen kommer det frem at det ikke er midler til utbedring av dette nå. Utgangspunktet er derfor å ikke foreta seg noe.
- Etter litt kommunikasjon med kommunen har nå vi nå fått tilbakemelding om at de jobber med saken, hva nå enn det betyr, sier Dahl i Hellas IF.
Styreleder Per Fjeld Olsen i Drammen idrettsråd påpeker at situasjonen med forfall er lik over hele linja på anlegg i Drammen kommune.
- Klubbene har meldt inn til oss over 70 anlegg med vedlikeholdsbehov. Det er en betydelig underdekning av anlegg i Drammen, og ifølge kommunen selv mange grunner til bekymringer. De er kjent med dette, men det merkes ikke før det går så langt at det må stenges ned. Det er mange krevende saker, sier Fjeld Olsen.
Daglig leder i idrettsrådet Geir Skinnes påpeker at det ikke er gjort noe med tribunen på over 20 år, siden begynnelsen av 2000-tallet.
- Selve banedekket ble skiftet ut for noen år siden, men dette burde også vært på agendaen. Det føyer seg inn i rekken av alle tingene vi har på lista, sier Skinnes.
De tar foreløpig saken til orientering i påvente av avklaringer fra kommunen rundt tidtagerbua og eventuelle utbedringer.