De mest populære Airbnb-stedene i drammensdistriktet

Turister velger rolige og autentiske omgivelser på Airbnb i drammendistriktet.

Publisert

DRAMMENSOMRÅDET: Totalt får man opp 268 steder man kan bo når man søker på Drammen på nettsiden til overnattingstjenesten Airbnb. 

Blant disse er det tre husverter som utmerker seg. De har alle rundt hundre positive anmeldelser fra gjester.

Til tross for den høye besøksfrekvensen har vertene opprettholdt en score på fem av fem stjerner. 

Røyken

Turid Totland sitt hus i Spikkestad er et av de mest ettertraktede på overnatting-nettstedet. Hun bestemte seg for å bli vert for fire år siden.

- Jeg tenkte.. Jeg har jo et hus og et minihus, så jeg kan jo prøve å låne ut det største huset litt, forteller Totland. 

Deretter ballet det på seg, og nå har hun hatt over hundre gjester.

- Jeg har møtt så mange herlige mennesker, smiler hun. 

Serviceinnstilt

Gjestene får hele huset for seg selv, og Totland bor i minihuset, like ved.

- Det er veldig forskjellig hvor sosiale man er. Noen kommer sent på kvelden, hvor jeg legger ut nøkkel og da treffes vi omtrent ikke, forklarer hun.

Andre ganger blir hun invitert inn på middag eller kaffe.

- Det er jo stas å bli tilbudt middag av gjestene mine, smiler hun. Og legger til:

- Men jeg er veldig opptatt av å tilpassse meg gjestenes behov. Så hvis de er reserverte og ikke fremstår som de ønsker selskap, trekker jeg meg tilbake, forklarer hun.

Totlands væremåte ser ut til å treffe gjestenes behov. Samtlige skryter av serviceinnstillingen hennes i anmeldelsene.

- Uavhengig av hvor lenge gjestene blir værende, pleier jeg for eksempel alltid å legge frem et lite kort og et glass med hjemmelaget syltetøy, forteller hun.

Tidligere har hun erfaring med å drifte en kafé, så det er kanskje derfor hun har blitt ekstra bevisst på å være serviceinnstilt.

Aldri bekymret 

Det har vært en del medieomtale om negative konsekvenser ved uheldige valg av gjester som har gjort skadeverk på Airbnb-boliger.

Men dette er ikke noe Totland bekymrer seg for. Hun kjenner seg ikke igjen i at det er risikabelt å låne bort huset sitt.

- Jeg har faktisk aldri hatt noen dårlige opplevelser, forteller den rutinerte Airbnb-verten.

Totland har øyeblikkelige bestilling på profilen sin, dermed sier hun automatisk ja til alle de gjestene som ønsker å bo hos henne.

- Til syvende og sist er ting bare ting, så hvis det skulle skjedd raser ikke verden sammen heller, forteller Totland.

Videre mener hun at sannsynligheten for at noen raserer huset hennes mens hun bor rett ved siden av er veldig liten.

- De som velger å bo i huset mitt vet at jeg er i nærheten. Så det har aldri vært noe utagerende festing her for å si det sånn, sier hun.

Totland har inntrykk av at det er typisk naturglade og jordnære mennesker som ønsker rolige omgivelser som velger seg huset hennes.

Brullypsreiser

Spesielt turister fra Kuwait og India har vært fascinert av huset hennes. Nyforelskede par har også vært begeistret for huset.

- Det beste med å være Airbnb-vert er å få hele verden inn i huset ditt, smiler hun.

Flere utenlandske par på bryllupsreise har også valgt å tilbringe noen dager i huset til Totland.

Andre velger å booke seg inn en hel måned.

- Det var litt spesielt da jeg hadde en italiensk familie boende her. Det oppsto en ganske nær relasjon da jeg hjalp de med å søke jobb, forteller hun.

Da spiste de ofte middager sammen.

- Men familien endte med å reise tilbake til Italia da moren ikke fant seg til rette i Norge, forklarer Totland. 

Ormåsen

Loftsleiligheten over garasjen til Stefan og Steffi von Sadowsky på Ormåsen er også blant det mest foretrukne stedet å bo blant turister.

Sadowsky har fått 130 svært positive referanser. Men opprinnelig skulle loftsleiligheten være et oppholdssted for private gjester av paret.


- Egentlig pusset vi opp garasjeloftet fordi vi ønsket oss mer privatliv i vårt eget hus når venner og familie besøkte oss, forteller Sadowsky. Og utdyper:

- Men så så jeg en reklamefilm om Airbnb, og da tenkte at dette måtte vi prøve, så begynte snøballlen å rulle, sier han.

Nå er loftsleiligheten booket rundt 60 prosent av året. Paret må derfor ofte dele huset sitt med private gjester allikevel.

- Det ble mye mer populært enn vi hadde sett for oss. Samme dag som annonsen ble lagt ut på Airbnb fikk vi flere forespørsler, forklarer Sadowsky.

32 kvadratmeter 

OMGITT AV SKOG: Huset ligger for seg selv i et område med spredt bebyggelse og rundt 3 km til nærmeste matbutikk. (FOTO: Elisabeth Engebretsen).
KUNSTINTERESSERT: TV-stua til Totland har mye kunst på veggene. (FOTO: Elisabeth Engebretsen)
BLE VENNER: Når DRM24 er innom har Totland besøk av den britiske venninnen Kathy fra Birmingham som bodde hos henne en måned gjennom overnattingtjenesten. De ble gode venner og nå skal de feriere sammen. (FOTO: Elisabeth Engebretsen).
VINTAGE: - Jeg kjøper så og si aldri helt nye møbler. Ofte handler jeg på loppemarked eller får eldre ting i gave, forteller Totland. (FOTO: Elisabeth Engebretsen). 
ROMANTISK: Soverommet har en romantisk stil med pastellfarger. (FOTO: Elisabeth Engebretsen)
HAGEOMRÅDE: Hagen til Totland er stor med blant annet høner, jordbæråker og epletrær. (FOTO: Elisabeth Engebretsen).  
FOLKSOMT: Overnatting koster rundt 500 kroner og det er stadig noen på besøk hos Stefan og Steffi von Sadowsky. (FOTO: Elisabeth Engebretsen).
GLAD I MENNESKER: - Man må være ganske fleksibel og tilgjengelig gjestene for å en god vert, mener Stefan og Steffi von Sadowsky. (FOTO: Elisabeth Engebretsen).
Videre har hytta en leirbrann og grillplass. Det er også en innsjø i nærheten.Risdalstårnet er bare fem minutter å gå fra hytta, og det er merkede stier rett ved siden av Risdalsbu.DRAMMENSMARKA: Hytta har noe tilgang på strøm. Den er utstyrt med 12 spenning solpanelsystem som gir strøm til lys og muligheten til å lade mobiltelefoner / Ipads. (FOTO: Lars Erik Moen).STUA: Stua har et stort fellesrom med peis. (FOTO: Lars Erik Moen). MANGE SENGEPLASSER: Hytta har totalt ti sengeplasser. (FOTO: Lars Erik Moen).UTSIKTSPUNKT: Fem minutter unna hytta ligger utsiktstårnet Risdalstårnet. (FOTO: Lars Erik Moen).
Powered by Labrador CMS