
Thairestaurant trekker fulle hus på prøvesmaking
Soi Saam Thai Restaurant inviterer jevnlig gjestene til prøvesmaking. Mandag var det vegansk mat og drikke i fokus.
DRAMMEN: De går for å være byens mest autentiske thai-restaurant, og er trolig alene om å la gjestene prøvesmake seg frem til sesongbetonte endringer på menyen.
Mandag kveld var det vegansk mat og drikke som stod på menyen, og fullt hus med nysgjerrige gjester på restauranten i Griffensfeltsgate på Strømsø.
- Vi rigger opp en stor buffet med både mat, øl og vin og lar gjestene forsyne seg så mye de orker for 450 kroner, forteller innehaver Therese Larsen.
Når gjestene kommer får de et skjema de fyller ut underveis i måltidet med kommentarer på de ulike rettene.
- Dårlig tilbud for veganere
Nå vil de utvide tilbudet for veganere blant restaurantene i Drammen, som Larsen mener er altfor dårlig.
- Vi har merket en økende etterspørsel og tilbudt veganske retter på forespørsel, men nå er planen å få inn en fast vegansk rett eller to på menyen, sier Larsen.
Til slutt fikk gjestene servert en dessert inspirert av det tradisjonelle thailandske streetfood-konseptet «mango sticky rice» - med frossen mangopuré over ris med kokos- og vaniljesmak - en såkalt «stickyrice av mango-ice».
Ekte Thailand
Siden Soi Saam åpnet dørene i april 2013 har de hatt fokus på en mest mulig autentisk matopplevelse for gjestene.
På kjøkkenet befinner det seg utelukkende thailandske kokker, og alt som står på den 15-20 retter store menyen levereres så autentisk som mulig - helst med thailandske, sesongbetonte råvarer.
- Her serverer vi maten på ekte thaivis med flere småretter å kombinere sammen, nesten som tapas. Om ønskelig kan man også sitte til bords på gulvet, forskjellen er at vi har laget et hull til beina, sier Larsen (bildet).
- Her får du ikke biffsnadder og wienerpølser med bernesaus til barna, eller mat fra andre asiatiske land. Det er veldig viktig for oss at alt er autentisk, sier Larsen.
Kortreist vin fra Vestfossen
Den Vestfossen-baserte vinimportøren og familiebedriften Adega AS er blant vinleverandørene Soi Saam benytter, og stilte for anledningen med vegansk-tilpassede viner på prøvesmakingen.
Adega (portugisk for vinkjeller) har spesialisert seg på import av portugiske vinskatter, det vil si gode viner som er lette å like til en overkommelig pris. Totalt har de nå agenturet på åtte viner fra Portugal, mange av dem tidligere ukjent på det norske markedet.
I november lanserte de egenkreasjonen «Vinogal» på det norske markedet til svært god mottagelse i norske tester.
- Vi har med viner som passer til vegansk mat, og har fått mange gode tilbakemeldinger her i dag, sier Kristoffer Slette fra Adega til DRM24.no.
På buffeten var det også mulighet for blindtest-smaking av vin, samt to hel-veganske viner fra en Oslo-basert leverandør.





