Stortingspresident Masud Gharahkhani, som vokste opp i bygda, var sammen med ordfører Adrian Tollefsen og både nåværende og tidligere ansatte ved skolen.

Feiret 100 år med skole i Skotselv med ordfører og stortingspresident

Det var «storfint» besøk i Skotselv onsdag ettermiddag da Skotselv skole feiret sitt 100-års jubileum med stor fest. 

Publisert

ØVRE EIKER: Det ble en skikkelig folkefest i Skotselv onsdag da elever og ansatte ved skolen hadde tatt på seg tidsriktige klær for en 100-åring, skriver Eikernytt.no. Også mange gjester ankom i kostymer som kunne stamme fra samme periode. Ordfører og kommunalsjef for oppvekst samt kommunedirektør hadde også pyntet seg og ankom i en 1933-modell Packard Super 8 som eies og kjøres av Svein Rust.

Feiringen startet med at ordføreren åpnet den mye omtalte utescenen for andre gang. Første gang var på selveste 17. mai, men da manglet den et planlagt tak. Takket være lokale ildsjeler og diverse pengegaver er det nå bygget på tak og levegger og det hele er lyssatt slik at den kan brukes hele året. Prislappen kom på hele 360.000 kroner, men kunne vært langt høyere uten all den lokale dugnadsinnsatsen.

100-års jubileet til Skotselv skole ble feiret med stor fest. Her med sang av 1. til 4. klasse

Takket FAU

Rektor, Sveinung René Røyland, var spesielt fornøyd i går der han kunne presentere og takke alle som hadde bidratt til den nye utescenen. Det var Terje Bergan som kom med ideen om en fast scene etter at de hadde brukt en lastebilhenger i mange år i forbindelse med 17. mai.

Men det som først ble skissert som en gapahuk, ble noe helt annet og mye større takket være foreldre med visjoner og ikke minst lokal dugnadsinnsats, pengestøtte og tilskudd fra ulike banker og institusjoner.

Rektor Sveinung René Røyland ønsker ordfører Adrian Tollefsen, kommunalsjef Anne Kristin Svendsen og kommunedirektør Susanne Vist velkommen er de ankom i bilen til Svein Rust.

Sanger – taler og utstillinger

Det er ikke en jubileumsmarkering uten sanger og taler. Skotselv-sangen med Jan Morten Helgestad som forsanger, var selvsagt med. Det var også barna i 1. til 4. klasse som fylte den nye scenen.

Taler ble det også – først av ordfører Adrian Tollefsen. Han stilte i tidsriktig smoking med flosshatt og stokk for anledningen. Han følte på en stor ære å kunne være med på denne 100-års markeringen og takket lærere og ledelse for at de hat tatt skolen inn i en ny tid med stor optimisme.

Stortingspresident Masud Gharahkhani kom som flyktning fra Iran som barn. Han vokste opp i Skotselv og det er noe han fremhever ved de fleste anledninger og som han er stolt av.

Mange ville ha et bilde sammen med Masud og han stilte villig opp.

Han leverte derfor en engasjert og humoristisk tale om hvordan det hadde vært å vokse opp her og med de ulike menneskene som hadde preget ham fram til han flyttet til Drammen. Fortsatt har han kontakt med flere og trakk fram Oddny spesielt.

Kate Gulbrandsen er lærer ved skolen og med en semiproff sanger i staben, er det naturlig at hun brukes. Denne gang sammen med Jan Morten Helgestad. Dans bød også kvelden på – nå i regi av 7. klasse.

Er du 100 år så må også markeringen vise det. Det ble gjort gjennom ulike utstillinger og presentasjoner som elevene har jobbet med den siste tiden. Det ble også arrangert gamle leker på plassen utenfor skolen. Også beste antrekk ble kåret før lærerne avsluttet det hele.

Mange hadde pyntet seg i mer eller mindre tidsriktige kostymer til denne festen.
Powered by Labrador CMS