
Drammens-prosjekt bevilges mest for å forebygge ungdomskriminalitet
En møteplass på Strømsø i regi av Kirkens Bymisjon mottar 700.000 kroner i støtte for å forebygge kriminalitet blant gutter.
DRAMMEN: Et nytt tiltak skal forebygge kriminalitet i utsatte områder: 22 organisasjoner i 12 kommuner får støtte til å skape sosiale møteplasser for gutter og unge menn, melder IMDI i en pressemelding.
Blant dem finner vi ett i Drammen, som av alle de 22 mottakerne mottar aller mest: 700.000 kroner. Det går til Kirkens Bymisjon for prosjektet med en møteplass på Strømsø.
Den nye tilskuddsordningen fra regjeringen vil kunne nå opptil 3000 gutter og unge menn, anslår Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi). Målgruppen er de som står i fare for å havne i kriminelle miljøer, særlig i områder der det er registrert økende ungdomskriminalitet.
Tiltakene retter seg mot dem i alderen 12 til 30 år, men hovedfokuset vil være på tenåringer.
– Regjeringa vil ha ned barne- og ungdomskriminaliteten. Derfor styrker vi den forebyggende innsatsen, og her spiller frivillige organisasjoner en viktig rolle. Kultur- og idrettslivet skaper fellesskap, gode opplevelser og trygge møteplasser for unge. Det arbeidet ønsker vi å styrke gjennom denne nye tilskuddsordningen. Dette er et ledd i en større satsing mot ungdomskriminalitet, sier arbeids- og inkluderingsminister Tonje Brenna.
Viktig for de unge og nabolaget
Totalt ni millioner kroner skal fordeles på organisasjoner i følgende 12 kommuner: Askøy, Bergen, Bærum, Drammen, Gjøvik, Kristiansand, Larvik, Nordre Follo, Oslo, Porsgrunn, Trondheim, og Ålesund.
– Hvis vi sammen kan bidra til å forebygge at færre unge blir rekruttert til kriminalitet, har det stor betydning både for samfunnet og den unge selv, sier Libe Rieber-Mohn, direktør i Integrerings- og mangfoldsdirektoratet (IMDi).
– Dette er organisasjoner som kjenner godt til de lokale utfordringene. Ved å tilby trygge aktiviteter og møteplasser i nærmiljøet, vil de både kunne følge opp ungdommene tett og stille krav. Det kan bidra til mestring og tilhørighet, sier Rieber-Mohn.