Bryggefestival nominert til kulturminnepris

Gyldenløve Bryggefestival går av stabelen 8. september. Nå er det nominert til høythengende pris.

Publisert Sist oppdatert

BANGELØKKA: Festivalen så første gang årets lys samtidig med Working Class Hero-festivalen i fjor, men arrangeres i år separat i området Gyldeløve Brygge og Tangenkaia. Programmet kan du ser her.

Nå opplyser Kulturvernforbundet at festivalen er nominert til Kulturminnedagsprisen på kroner 50.000.

Dette skriver juryen i sin begrunnelse:

Gyldenløve Bryggefestival er en av fem nominerte til Kulturminnedagsprisen i 2024. Nomineringen er en anerkjennelse av arrangementet i Drammen som fokuserer på byens maritime historie og kombinerer dette med friluftsaktiviteter. Festivalen trekker inn deltakere fra ulike kulturer og aldersgrupper, og legger til rette for en bred deltakelse fra både lokale og regionale organisasjoner. Dette skaper en engasjerende og inkluderende opplevelse som gjør byens kulturarv tilgjengelig for alle.

Festivalen er en arena for flere av fylkets store friluftsorganisasjoner. Besøkende kan delta i aktiviteter både på land og vann, som inkluderer seilturer med Drammen. Sjøspeidere, klatrevegg og natursti for barn, samt servering av turmat arrangert av DNT Ung og Integrering. Bryggefestivalens mangfold illustrerer på en utmerket måte årets tema for Kulturminnedagene: «Spor, nettverk og forbindelser».

Vinneren av Kulturminnedagsprisen offentliggjøres i forbindelse med Kulturminnedagene i september.

FAKTA OM PRISEN

Kulturminnedagene er Norges største historie- og kulturarvfestival, arrangert hvert år i september med mer enn 400 forskjellige arrangementer over hele landet. I 2024 markeres Kulturminnedagene fra 31. august til 8. september med temaet «Spor, nettverk og forbindelser», som setter søkelys på hvordan kulturarven binder oss sammen og hvordan vi kan bevare og formidle denne for fremtiden.

Kulturminnedagene arrangeres av frivillige lag, foreninger, museer, kommuner, private eiere av kulturminner, og andre som ønsker å formidle kulturarven. Hvert år deler Kulturvernforbundet ut «Kulturminnedagsprisen» til den arrangøren som gjennom årets program eller langvarig innsats best har klart å formidle og gjøre kulturarven tilgjengelig for publikum. Det legges også vekt på samarbeid mellom flere aktører, hvordan de har markedsført arrangementet, og hvor godt årets tema er integrert. Prisen skal stimulere til økt frivillig innsats og bidra til styrking av lokalt kulturvernarbeid.

Powered by Labrador CMS