FULL FYR: Taket på et av tre bygg i et kommunalt bofellesskap kollapset etter kort tid.

Fire boliger gikk med i flammehav

Storbrann i Hokksund mandag kveld - én person til sykehus med ukjent skadeomfang og tre til legevakt.

Publisert Sist oppdatert

ØVRE EIKER: Nødetatene rykket ut til Haugveien etter melding om brann klokken 21.08 mandag kveld. Adressen er et kommunalt bofellesskap for rusmisbrukere.

Fremme på stedet opplyste politiet at det dreide seg om en «omfattende brann», og det ikke var kontroll på stedet.

-  Uavklart om det er personskade og det er også uavklart hvor mange boenheter som er berørt. Det arbeides med å evakuere beboere, opplyste politiet da.

Klokken 22.30 melder politiet at fire beboere er evakuert, to er fraktet legevakt og en er fraktet sykehus med ukjent skadeomfang. Den fjerde skal være uskadd.  Etter hva DRM24 erfarer skal minst to personer ha blitt fraktet avgårde på båre. Til DRM24 opplyser politiet før midnatt at ingen skal være å anse som savnet.

Klokken 23.15 melder politiet at brannen for det meste er slukket, men at brannvesenet vil jobbe videre med etterslukking utover natta.

Flere er evakuert og blir tilsett av ambulansepersonell.
FLAMMEHAV: En av bygningene er fullstendig utbrent.

Hurtig brannutvikling

Ting tyder på at brannen har utviklet seg meget fort, men politiet har så langt ingen opplysninger om at brannen er påsatt.

Allerede etter kort tid raste taket på et av tre bygg som utgjør boligene på stedet. To av disse har det brent i.

Ifølge politiet mottok de først melding om automatisk brannalarm klokken 21.08, før første patrulje på stedet meldte om full fyr i bygget klokken 21.16.

Kommunen satte krisestab

Fem av ni boenheter i bofellesskapet skal ha vært bebodd, skriver Eikernytt.no. Fire av dem skal være å betrakte som totalskadet, mens man jobber for å bevare tre leliligheter i bygget som ikke brant, ifølge politiet.

Øvre Eiker kommune har satt krisestab for å ivareta beboere uten noe sted å bo, og ordfører Adrian Tollefsen uttaler at de vil trekke inn alle mannskaper som er nødvendig for å hjelpe de som er rammet av brannen. Det jobbes med å skaffe beboerne alternativ bolig for natten og de kommende ukene.

Powered by Labrador CMS