SLÅR ET SLAG FOR KREFTSAKEN: Bak f.v. Oliver Hereta (målvakt Drammen Bandy), Lars Christian Sveen (trener, Ready), Anders Christensen (trener, Stabæk) og Henrik W. Brune (eks-Stabæk) er firkløveret som står bak Bandy mot Kreft. Foran Marie Bolme (Ready og landslaget) og Norges for tiden største bandyprofil, Sverige-proff og landslagskaptein Charlotte Selbekk, som for anledningen har byttet ut bandykølla med en driver.

«Bandy mot kreft» samlet inn rekordbeløp på golfbanen

145 spillere, 18 hull og 175.000 kroner i «kassa». Etter initiativet først så dagens lys for fire år siden håper bandymiljøet nå å runde en halv million kroner i innsamlede midler.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN: Mange bandyspillere har også et godt håndlag med golfkølla, og da mangeårig Drammen Bandy-målvakt Oliver Hereta i 2019 forsøkte å arrangere «bandygolf», ble det året etter rendyrket i form av det veldedige tiltaket Bandy mot Kreft.

Bakgrunnen var at flere involverte hadde mistet noen nære til kreften, og noe senere hadde firkløveretLars Christian Sveen fra Ready, Anders Christensen fra Stabæk og Henrik Brune fra Stabæk stiftet organisasjonen sammen med Oliver Hereta fra Drammen. 

- Jeg ville vise at det finnes noen ålreite mennesker bak gitterne, som også spiller golf, forteller Hereta

Konseptet har fått stor oppslutning, og spesielt med det årlige hovedarrangementet på golfbanen har mange meldt sin interesse. Turneringen har de tre siste årene har foregått på Drammen golfbane i Skoger med deltagere fra hele bandymiljøet, og en sterk representasjon fra spesielt Drammen Bandy, Stabæk og Ready.

BANDYFAMILIE: Fest med bankett på klubbhuset på Drammen golfbane etter endt turnering lørdag kveld, her representert med flere landslagsspillere, f.v. Ole Robin Kaasa (Ready), Jesper Tho (Stabæk), Petter Løyning (Stabæk), Nicolai Jensen (Stabæk), Fredrik Nordby (Ready - foran) Oliver Hereta (Drammen Bandy), Stian Stærkeby (Drammen Bandy) og årets toppscorer i eliteserien Gustav Eriksson (Ready - foran til høyre).

Oppslutninger øker

Utover innsamlingen som foregår blant de golfinteresserte, har også samtlige elite-lag og dommere nå logoen på draktene, og «laget» som jobber for kreftsaken på tvers av klubbene ser nå muligheten til å utvide innsamlingspotensialet ytterligere.

- Vi er i dialog med flere aktører i næringslivet for sponsing, og kommer nok til å satse enda større neste år. Fra 100 spillere på den første golfturneringen var vi i år 145, og samlet inn 175.000 kroner på vipps. Det kommer i form av deltageravgifter, loddsalg og fine premier, forteller Hereta. 

- Håpet er at vi kan lodde ut en bil som hovedpremie neste år. 

Under årets NM-finale kunne Bandy mot Kreft overrekke en sjekk på 115.000 kroner av innsamlede midler fra 2023 til Kreftforeningen. I år er ambisjonen å passere 500.000 totalt, så sjekken blir betydelig større
.

- Det har gått over all forventning, sier Hereta som selv trykker sjekken på dagjobben på Lier Grafiske.

PS: Oliver Hereta bekrefter nå at han kommer til å fortsette som keeper også neste sesong, etter å ha planlagt å legge bandykølla på hylla etter seriemesterskap og NM-finale i vinter!

Øystein Tamburgstuen fra Kreftforeningen var på plass for å vise sin takknemlighet
Christopher Tybring-Gjedde og Felix Ljungberg fra Ready gikk til topps i årets utgave av Bandygolf mot Kreft.
Powered by Labrador CMS