Aldri har det vært billigere å tanke bilen på riktig dag

Nå kan du spare mer enn noensinne på å fylle drivstoff på riktig dag. - Før skilte det to til tre kroner mellom dyreste og billigste dag i uken. Nå er forskjellen på hele syv til åtte kroner literen, melder NAF.

Publisert Sist oppdatert

NORGE: - Så her er det penger å spare, uttaler Nils Sødal, senior kommunikasjonsrådgiver i NAF i en pressemelding.

Det er større variasjoner i bensin- og dieselprisen enn det det var før. Den siste tiden har prisene vært nede på 16-tallet for diesel og på 17-tallet for bensin. De dyreste prisene er på 24-tallet for diesel og 25-tallet for bensin

- Her er det penger å hente når prisdifferansen kan bli opp i 8 kroner, sier Sødal.

Har du en dieselbil med en tank på 65 liter drivstoff, vil en prisdifferanse på 8 kroner gjøre at tankingen blir 520 kroner billigere. Er differansen 7 kroner blir det 455 kroner billigere.

- Det har aldri vært mer lønnsomt å være prisbevisst når du fyller bensin og diesel, mener Sødal.

Mindre forutsigbart

Det har alltid vært konkurranse i drivstoffmarkedet. Billigdagene for drivstoff var tidligere særlig søndag kveld og mandag morgen. Nå er det mer uforutsigbart når prisene settes ned. Ofte skjer det midt i uka.

- Det gjelder å følge med i ditt område for å få de beste prisene på drivstoff. Prøv å kartlegg mønsteret der du bor, så kan du spare mange hundrelapper i måneden, avslutter Nils Sødal. 

Powered by Labrador CMS