FOTO: JOHNNY LOIX

Temte kan miste EM i rallycross grunnet sponsortrøbbel

Sponsor-trøbbel skaper vanskeligheter for den planlagte EM-satsingen til Ole Kristian Temte fra Krokstadelva.


Redaksjonen

 25.02.16, kl. 16:06
 02.03.17, kl. 11:30


ANNONSE

 

NEDRE EIKER: - Vi har mistet en del midler vi hadde regnet med mot 2016-sesongen som starter i april/mai, og merker at norsk økonomi er nede i en bølgedal, uttaler Ole Kristian Temte Norwegian Rallycross Team i en pressemelding.

Lørdag mottok han pokalene for dobbelt klubbmester i KNA Eiker for 2015 etter et prøveår i rallycrossens gromklasse, Supercars. 

Nå spøker det imidlertid for en ny sesong i øverste divisjon. 

LES OGSÅ: Nytt VM-løp for Temte

Ambisjoner om EM og VM

- Vi fikk med oss mye og ble lagt merke til i 2015. Meningen i år var å kjøre full EM-sesong og gjøre noen innhopp i VM, men slik det ser ut nå er vi usikre på hva vi klarer å få til. 

Temte forteller at laget har fått tildelt startnummer og hatt god kontakt med FIA som arrangerer World Rallycross Championship.

Mange av EM-rundene ryker trolig på grunn av økonomien, men sesongstarten i Belgia 14.-15. mai og Høljes i Sverige står foreløpig spikret i kalenderen. 

- Der gjorde jeg min VM-debut i fjor. Før det skal vi prøve oss på det norske bakkeløpet i Vikersundbakken i slutten av april som en test, sier Temte, som også skal til Sverige 29.-30. april for det første løpet i den nordiske serien.

LES OGSÅ: Lovende VM-debut i rallycross for Ole Kristian Temte

Rehabilitering

Først må imidlertid bilen blir klar. Den har i vinter gjennomgått en full rehabilitering etter at teamet oppdaget en feil mot slutten av fjorårssesongen. 

- Motor og turbo er til overhaling i Frankrike og mens vi venter er vi ute på sponsorjakt, uttaler en håpefull Temte. 

Nå vurderer han å selge den gamle bilen fra klassen han konkurrerte i tidligere ettersom alt fokus er på Supercars. 

- Vi har utrolig flotte samarbeidspartnere i dag og om vi setter alt på sparebluss er det mulig vi kan klare det slik det ser ut i dag, men dette er rallycross. Her kan alt skje og en smell kan fort spise hele budsjettet.

Nå håper Temte at rallycross kan blir mer allment tilgjengelig dersom NRK kjøper TV-rettigheter til EM og VM i rallycross. 

FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE