FOTO: GODSET MEDIA

Fra gatelaget til arbeidslivet

Gatelaget til Strømsgodset er i ferd med å bli en sosial suksesshistorie og har allerede hjulpet flere rusmisbrukere tilbake til arbeidslivet.


Redaksjonen

 22.08.16, kl. 19:36
 02.03.17, kl. 12:42


ANNONSE

 

DRAMMEN: - Den største seieren kom i sommer da vi mistet fire spillere til arbeidslivet, skriver Godset.no.

I samarbeid med Senter for rusomsorg har Strømsgodsets gatelag blitt et effektivt og motiverende aktivitetstilbud for mennesker med rusproblemer. 

Støtteapparatet har på kort tid skapt et trygt og godt treningsmiljø for spillerne.

Har tatt steget

Tilbudet bidrar til å holde spillerne rusfri, og i sommer har fire av spillerne gitt seg på laget fordi de er på vei tilbake til arbeidsliv og en stabil hverdag uten rus, skriver klubbnettstedet til Strømsgodset.

- Det er en stor seier for oss, sier Roy Bostrøm, som er en av to trenere på laget til klubbnettstedet.

Flere er også inne på jobbtreningsprogram via NAV. En skal ha fått tilbake samværet med barnet sitt. En annen fikk åpen soning for å delta i tilbudet, og har etter å ha sonet ferdig blitt rusfri, fått seg jobb, ny leilighet og kjæreste. 

Bostrøm forteller at flere av spillerne er på vei i samme retning, mye takket være det samholdet og motivasjonen de opplever på Gatelaget.

Tilgjengelig 24/7

- For noen holder det rusen unna i noen timer, og for andre motiverer det seg til å holde seg rusfri i noen dager. Vi ser virkelig at det nytter og vi jobber sammen for det. Vi i trenerteamet er tilgjengelig for spillerne 24/7 dersom noen vil ta en prat om russuget blir for stort, sier Bostrøm til klubbnettstedet.

I sommer har det vært trening som vanlig, og ingen sommerferie. Det har gitt sportslige resultater.

- Det var spillerne selv som ønsket å holde det i gang fordi risikoen for å havne utpå var større uten å ha treningen å gå til, skriver Godset.no.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE