ANNONSE

ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Høy temperatur da Godset ble ydmyket av MIF på et fullsatt Marienlyst

Prestisjeoppgjøret endte på verst tenkelig vis for Strømsgodset. Mens MIF feiret hemningløst var skuffelsen enorm for drammenserne etter 3-2-tap for erkerivalen.


Alexander Jansen

 12.04.19, kl. 21:25
 30.04.19, kl. 11:22


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det manglet imidlertid ikke på underholdningsverdi, og dramatikk underveis i matchen, som hadde nerve og spenning til sist slutt med 8.505 tilskuere.

Etter nesten ti minutter på overtid, og et voldsomt press fra Strømsgodset maktet MIF å hale 3-2-seieren i land takket være en fremragende sisteskanse som reddet absolutt alt av sjanser.

Strømsgodset burde ha utliknet den siste halvtimen, men når hjemmelaget omsider fikk fart på ballen og virkelig presset gjestene tilbake, ble spillet ødelagt av MIF-spillere som lå strødd rundt på banen etter enhver duell - og stoppet effektivt opp kampen.

– Det ser ut som en dårlig skrekkfilm, sa Strømsgodsets markedssjef Rune Marthinsen til VG.

1-3:
Mjøndalens Olivier Occéan økte til tomålsledelse foran Godsetunionen. 

Jublet fortjent

Til tross for Godsets voldsomme sluttspurt og flere kjempesjanser, var Mjøndalen laget som var i føringen gjennom mesteparten av kampen. En periode i midtveis i 1. omgang ble forfjamsede Strømsgodset-spillere nesten skutt i senk.

Vegard Hansen hadde åpenbart truffet med en strategi som fungerte godt på Marienlyst, og gjestene var heller ikke redde for å ta initiativ fremover på banen. 

Så var det også MIF som først tok ledelsen etter bare ni minutter, før Godset fikk balanse i regnskapet ved Lars Sætra bare to minutter senere.MIF gikk igjen i føringen etter 19 minutter, og la på til 3-1 i det 40 minutt. På dette tidspunktet så det mørkt ut for Strømsgodset, men da 3-2-reduseringen kom i det 64 minutt ved Mos tok kampen plutselig fyr for alvor. 

Fire minutter på overtid brant Mos en gigantisk sjanse da han skjøt i krysset og ut på fullstendig åpent mål. Ballen ville ikke inn.Kapteinene barket sammen etter kampen

Mjøndalen greide å ri av stormen, til tross for massiv pipekonsert fra det publikum og Godset-spillere mente var skuespill og drøying av tiden.

I likhet med høy temperatur mellom supporterne i gatene før kampstart, kokte det også godt i hodene på spillerne på Marienlyst. Etter dommeren blåste av barket Godset-kaptein Jakob Glesnes og MIFs kaptein Christian Gauseth sammen, hvilket førte til at sistnevnte pådro seg gult kort etter kampen var ferdig.


Det som ble Strømsgodset første tap for sesongen ble også Mjøndalens første seier. Og med det har Mjøndalen slått Strømsgodset i de to siste tellende kampene - forrige gang i cupen på Isachsen stadion i 2017.

I neste seriekamp mandag 22. april venter Rosenborg borte for StrømsgodsetFØR KAMPEN: Flott atmosfære på Marienlyst.

FULLSATT: Det var smekkfullt på stadion fredag kveld. Første omgang gikk badet i vårsola.LES OGSÅ: Full klinsj mellom Godsetunionen og 3050-supportere før kampen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE