ANNONSE

BRUN BOMBE: Leilighetskomplekset på Isachsen stadion ble innhyllet i røyk, og noen av Godsetunionens egne bannere tok fyr og måtte slukkes.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Utestenges i fem kamper for røykbombene i Mjøndalen

Straffen for vedkommende som tente røykbombene blant Godset-fansen i cupkampen mot MIF er bot og utestengelse.


Alexander Jansen

 14.06.17, kl. 12:28
 18.06.17, kl. 12:11


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN / NEDRE EIKER: Det skriver klubbnettstedet Godset.no onsdag ettermiddag.

Straffen er utestengelse i fem bortekamper med Strømsgodset, samt et forelegg/anmeldelse fra politiet. Strømsgodset og Godsetunionen har samarbeidet om reaksjon på hendelsen, som de tar avstand fra, ifølge klubbnettstedet.

Som kjent fikk også Godset-supporterne kastet vann og rødvin på seg fra leilighetene over bortetribunen etter kampslutt, noe som førte til at situasjonen eskalerte ytterligere.

- Vi har hatt en konstruktiv dialog med GodsetUnionen, og kommet frem til en reaksjon som vi finner passende. Godset-fansen oppførte seg på en god måte i forbindelse med dette lokalderbyet, og de samarbeidet godt med både klubben og politiet. Men det var noen få hendelser som vi i ettertid har adressert, sier daglig leder Dag Lindseth Andersen til klubbnettstedet.

LES OGSÅ: Godset ydmyket av lillebror

STORT POLITIOPPBUD: Politiet hadde store ressurser tilstede på kampen. Her har den siste røykbomben akkurat blitt tent på etter kampen.

Politiet stort sett fornøyd

- Politiet har et godt samarbeid med styret i GodsetUnionen, med supporterkoordinator og ledelsen i Strømsgodset. Det er viktig å videreføre dette for å løse de utfordringene som et supportermiljø kan gi. Vi har en tett dialog og jobber hele tiden med forebyggende tiltak. Det skal være og det ER trygt å gå på Godset-kamp, uttaler leder for etterretning ved Søndre Buskerud politidistrikt, Bjørn Furuheim til Godset.no.

Ifølge Furuheim gikk det meste fint under lokalderbyet, med unntak av de to røykboksene og et par knallskudd. Dette har blitt tatt tak i av politiet.

- Det er uakseptabelt med røykbokser og knallskudd. Personen som antente røyboksen på stadion vil få en bot av politiet. Samtidig er det som skjer etter kampslutt også uakseptabelt, da det blir kastet ting fra veranda og ned på bortefansen. Det har Mjøndalen som klubb og Nedre Eiker lensmannskontor tatt tak i. Men totalt sett gikk det bra, og det inntraff ingen alvorlige hendelser, sier Furuheim.

LES OGSÅ: Politiet måtte slå ned opptøyer etter cup-skandalen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE