ANNONSE

VIKING-AKTUELL? Vegard Hansen, her fra MIF-triumfen mot Brann i cupen tidligere i år.
ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Tror MIF-Hansen overtar Viking

Med Mjøndalen ute av kvalikspillet til Eliteserien, seiler MIF-treneren opp som bookmaker-favoritt til å ta over kriserammede Viking.


Redaksjonen

 21.11.17, kl. 22:14
 25.11.17, kl. 16:18


ANNONSE
ANNONSE

 

NEDRE EIKER: - Vegard Hansen har svart belte i å gjenreise gammel fotballstorhet, mener ekspert Thorstein Helstad.

For knapt to uker siden, sparket Viking engelske Ian Burchnall med umiddelbar virkning. Før helga fikk også sportssjef Bård Wiggen reisepass fra Stavanger-laget, som forlengst er klare for nedrykk til OBOS-ligaen.

- Viking står foran et knalltøft år. Laget har vært på en nedadgående bølge gjennom flere sesonger, og nå må klubben bygges opp igjen på en sunn måte. Da trengs det også en trener som passer inn, mener Thorstein Helstad.

Den tidligere storscoreren jobber til daglig som speider og fotballekspert for ComeOn!, og er enig med bookmakerne som har Mjøndalens Vegard Hansen som favoritter til den ledige Viking-jobben.

- Vegard Hansen har svart belte i å bygge opp igjen gammel fotballstorhet. Det han har fått til med små ressurser gjennom de siste 11 årene i Mjøndalen står det voldsom respekt av. Nå står Viking foran mye av den samme jobben, og jeg tror klubbdirektør Eirik Henningsen har Hansens navn høyt oppe på blokka. Med MIF ute av kvalifiseringsspillet til Eliteserien, tenker Vegard Hansen garantert ”Hva nå?”. Og den tanken kan fort ende med at han får mulighet til å gjennreise Viking, mener Helstad- som ukentlig ser både Eliteserie- og OBOS-matcher fra tribuneplass.

Mener både Hansen og Karlsen er av interesse

Den tidligere målkongen i Eliteserien, ser det ikke som usannsynlig at Stavanger-klubben også gjør et fremstøt for å sikre seg Mjøndalens sportslige leder Kenneth Karlsen i tospann med Hansen.

- Mjøndalens comeback i norsk toppfotball skyldes i stor grad jobben de to gutta har lagt ned på Isachsen Stadion. Og i Viking er det skrikende behov for trener og sportslig leder som virkelig kan å bygge klubb...!

Hos ComeOn! er Ull/Kisa-trener Vegard Skogheim den andre storfavoritten til å bli nye Viking-trener. Thorstein Helstad tror sin tidligere HamKam-kollega også kan være en god kandidat for laget fra oljebyen.

- Skogheim har fått til mye med små midler i Ull/Kisa. At Jessheim-laget endte med å spille kvalifisering til Eliteserien er ingen liten bragd. Spørsmålet er jo hvor mye mer han får gjort i Ull/Kisa?

Navn som Bengt Sæternes og Tom Nordlie er også høyt oppe på lista over aktuelle Viking-kandidater. Mens et comeback for Gull-Benny Lennartson (74) vil gi over 100 ganger innsatsen tilbake.

- Det blir ikke Benny! Og jeg tror hverken Viking eller Tom Nordlie er hverandres førstevalg. Bengt Sæternes er det opplagte, lokale alternativet, men spørsmålet er om han er den mannen Viking trenger for å bygge klubben rundt. I tillegg er han er midt i et spennende prosjekt i Sandnes, så jeg er litt usikker på hvor tilgjengelig han egentlig er, sier fotballekspert Thorstein Helstad.

LES OGSÅ: Mjøndalen gjorde det igjen

Her er oddsene fra spillselskapet:

Vegard Hansen 3.50 
Vegard Skogheim 3.50 
Bengt Sæternes 3.75 


Tom Nordlie 4.00
Jostein Grindhaug 4.00
Luis Pimenta 6.00
Steinar Pedersen 6.00
Terje Rognsø 6.00
Nils Johan Semb 6.00
Svein Maalen 10.00
Jørn Andersen 10.00

Mons Ivar Mjelde 15.00
Magnus Powell 15.00
Arne Sandstø 15.00
Aasmund Bjørkan 15.00
Kjetil Rekdal 21.00
Petter Myhre 21.00
Per Joar Hansen 21.00
Per Mathias Høgmo 21.00
Knut Tørum 21.00
Gaute Helstrup 21.00

Kjell Arne Jonevret 41.00
Nils Arne Eggen 101.00
Egil "Drillo" Olsen 101.00
Benny Lennartsson 101.00


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE