ANNONSE

ARKIVFOTO: @WORLD

Torstein Eriksen blir Østbergs WRC-kartleser på fast basis

Ikke uventet, men i hvert fall bekreftet. Steinberg-gutten blir Mads Østbergs kartleser i 2018-sesongen.


Simen Næss Hagen

 12.01.18, kl. 20:49
 23.01.18, kl. 11:05


ANNONSE
ANNONSE

 

MOTORSPORT: Så er ikke 2018 fullstendig spikret for Østberg enda. Torsdag kunne han fortelle til Parc Fermé at han jobber på å få på plass flere løp med Citroën etter at han fikk bekreftet han det franske teamet vil benytte seg av hans tjenester i Rally Sweden.

Men ingen rallyfører uten kartleser, og nå er det altså klart at det blir Torstein Eriksen som blir Østbergs permanente kartleser.

LES OGSÅ: Drømmen går i oppfyllelse – blir kartleser i WRC

Et naturlig valg

– Jeg kjenner Torstein godt, og han har jobbet som gravelcrew for meg siden 2012. Han kjenner notesystemet mitt og han kjenner også meg personlig. De løpene vi kjørte sammen i fjor fungerte veldig bra, så det ble et naturlig valg at han ble min nye kartleser, sier Mads Østberg dagen etter Rally Sweden-lansering.

Torstein Eriksen er naturlig nok glad for at han får flere sjanser for Østberg, nå uten å tenke på at andre kartlesere er aktuelle. Parallelt skal Eriksen fortsatt sitte på med Frank Tore Larsen, der sistnevnte jobber for å få til et EM-opplegg som ikke kolliderer med WRC. De er allerede klare for Rally Azorene i april.

– Nå handler alt om å konsentrere meg om mine arbeidsoppgaver, forberede meg og ha fullt fokus frem mot Rally Sverige. Jeg gleder meg, sier Eriksen.

LES OGSÅ: Eriksen bestod WRC-prøven med glans

Klar for Sigdalsrally

Østberg kunngjør også i pressemeldingen at han stiller til start i Sigdalsrally, noe vi også kunne se på påmeldingslisten da fristen gikk ut torsdag.

– Jeg ser på dette som en del av oppkjøringen til Rally Sverige. Jeg trenger tid i bil etter en lang pause og få fartsfølelsen tilbake i kroppen, sier Østberg, som skal kjøre sin Ford Fiesta WRC 2017.

For nettopp denne bilen er ikke solgt riktig enda, og fordi sesongen ikke er hugget i stein for 30-åringen, så har han ikke forhastet seg med å selge bilen. Uansett skal han også få en to-dagers test for Citroën før Rally Sweden.

LES OGSÅ:Laget film om WRC-debuten til kartleser Torstein Eriksen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE