ANNONSE

BITTERT: Lars Vilsvik og resten av laget måtte gå slukøret av banen etter hjemmetap mot Stabæk.
ALLE FOTO: NILS J. MAUDAL

Ingen festfotball på Fort Marienlyst

Det som ikke kunne skje, skjedde - Godset tapte på hjemmebane på selveste 16. mai, og nærmer seg nedrykksplass.


Alexander Jansen

 16.05.17, kl. 21:41
 31.05.17, kl. 10:48


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det var mye som ikke gikk Strømsgodsets vei på fotballens festdag i Drammen. 

Etter en frisk start med flere halvsjanser til hjemmelaget de første spilleminuttene, tok bortelaget mer og mer over føringen av kampen.

Og til tross for flere sjanser som kunne resultert i Godset-mål før hvilen, var det typisk at Stabæk fikk det første målet på et langskudd ut av intet. 

Fantastisk Ulland-scoring

Like før pause kunne imidlertid 6565 tilskuere på Marienlyst juble etter en regelrett vakker utlikning av dagens beste SIF-spiller, Eirik Ulland Andersen. 

Etter å ha skaffet frispark fra hjørnet av 16-meteren skrudde Andersen inn en hard dupp på ekte Beckham-vis i det lengste hjørnet over muren og forbi Stabæk-målvakten.

Ulland fikk tilsvarende frisspark også ved et par senere anledninger i kampen, men var ikke like heldig på de neste forsøkene. 

Mye rot

Frispark-scoringen var forøvrig stort sett det eneste spillerne hadde å juble for på Marienlyst denne sure og kalde mai-kvelden, som rent værmessig minnet mer om en novemberkamp. 

Spillemessig var matchen for Strømsgodsets del i perioder preget av fryktelig mye rot og misforståelser i pasningsspillet. Initativ og innsatsvilje later også tidvis til å være fullstendig mangelvare hos flere. 

Når Strømsgodset i sluttminuttene jager utlikningen etter å ha fått 2-1 imot i det 79. minutt, må det være lov å forvente at SIF-kantene ikke må stoppe opp for å lete etter medspillere i angrep.

Samtidig undret nok mange seg over hvorfor Tor Ole Skullerud fortsatt brukte henholdsvis Marcus Pedersen og Marco Tagbajumi (byttet inn i 2. omgang) alene på topp, istedenfor som spisspar i den nå etablerte 4-4-2-formasjonen da begge nå var friske og klare for kamp.

MÅLLØS AV BANEN: Marcus Pedersen fikk 75 spilleminutter mot Stabæk alene på topp.

Hjemmestatistikken brutt

Da dommer Dag Vidar Hafsås blåste av kampen var også frustrasjonen til å ta og føle på hos både spillere og støtteapparatet i Strømsgodset. 

Fasiten etter fotballens festdag på Fort Marienlyst er ubehagelig.

Strømsgodset er ikke bare to poeng fra direkte nedrykk med en 13. plass på tabellen, hjemmestatistikken på Marienlyst er brutt, og akkurat nå er ikke Godset best på Gamle Gress.


Neste hjemmekamp er mot tabelljumbo Viking søndag 29. mai. Deretter venter Rosenborg, Vålerenga og Molde i tur og orden - de to førstnevnte bortekamper.

SE FLERE BILDER FRA KAMPEN HER:

...


LES MER OM STRØMSGODSET HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE