ANNONSE

SUPER-REVANSJE: Lørdag lyktes det omsider for Tokmac og Strømsgodset - og hvilken feiring det ble!
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

ENDELIG er magien er tilbake på Marienlyst!

Tokki og Ulland senket Ronny Deilas Vålerenga etter to praktfulle scoringer i flomlyset lørdag kveld. Onsdag spilles det om cupfinale i Drammen.


Alexander Jansen

 27.10.18, kl. 20:39
 03.11.18, kl. 11:19


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Forrige oppgjør mot Vålerenga endte 4-1 til Godset på Ullevål. Oppgaven skulle ikke bli enklere for Ronny Deila på Marienlyst. 2-0 og 6-1 sammenlagt gjør trolig Godset til Deilas verste motstander i 2018.

- En solid fotballkamp og en fortjent seier. Nå ser vi at vi er et fotballag igjen, oppsummerte sa SIF-trener Bjørn Petter Ingebretsen overfor Godset.no etter kampen.

JUBELSCENER: Det var mye følelser både på banen og tribunen lørdag kveld.

Fenomenale Tokmac

Strømsgodset gikk ut med høyt press i åpningsminuttene, og i en tidvis litt nølende 1. omgang som bar preg av to lag som begge sårt trenger seier, var Godset nærmest scoring da lagene gikk målløse i garderoben til pause.

Et enda mer offensivt Strømsgodset-mannskap kom på banen i 2. omgang, og spesielt Tokmac «Tokki» Nguen ga Vålerenga-forsvaret store problemer med flere lynkjappe soloraid og gjennomspill.

Og etter flere kamper der Godsets drible-jubel har vært nærmest scoring, satt den endelig for Tokki da han overlistet VIF-målvakt Adam Larsen Kwarasey og sendte hele Marienlyst til himmels i det 56. minutt - etter en fantastisk langpasning fra Jacob Glesnes.

SUPER-REVANSJEN: Etter mange storsjanser uten uttelling ble det omsider scoring for Tokmac Nguen, som var Strømsgodsets beste mann mot Vålerenga.

Ulland-perle doblet

Strømsgodset var igjen det førende laget på Marienlyst, og 6.855 tilskuere kunne tidvis skimte både spilleglede, kreativitet og innsatsvilje det er lenge siden sist man har sett i Drammen.

I en målfattig høstsesong er det frispark-maestro Eirik Ulland Andersen som har bemerket seg på målstatistikken, og hele stadion holdt pusten da Godset fikk frispark på 18 meter i det 70. minutt. 


Det lå i kortene at dette skulle bli den etterlengtede kvelden det endelig skulle snu for nedrykkstruede drammensere, og nok et praktfullt frispark skrudde over muren og utagbart i krysset forbi Adam Larsen Kwarasey - 2-0 til Godset!

PERLE: Eirik Ulland Andersen fikk nok en gang full klaff da han doblet ledelsen med dette frisparket.

Viste gamle takter

Strømsgodset var lørdag rett og slett tilbake i godt gammelt modus med hurtig angrepsspill i lengeretningen, målfarlige innlegg og ikke minst effektivitet foran mål.

Med den første seieren på lenge har Strømsgodset før søndagens kamper klatret til en foreløpig 11. plass med 29 poeng, likt med Start, ett poeng foran Bodø/Glimt og to poeng foran Lillestrøm på kvalikplass. 

I neste serierunde venter Brann borte, før siste hjemmekamp spilles mot Lillestrøm 11. november. I siste serierunde venter Stabæk borte 24. november.

Men kanskje aller viktigst: Seieren mot Vålerenga kunne knapt vært en bedre oppladning til onsdagens semifinale i cupen mot Lillestrøm - på Marienlyst. Her lukter det cupfinale!

ARMEN I FATLE: Marcus Pedersen ble med på feiringen, men er som kjent ute resten av sesongen etter å ha fått skulderen ut av ledd mot Sandefjord.

SISTE MANN AV STADION: SIF-trener Bjørn Petter Ingebretsen tok seg som vanlig tid til takkerunde rundt hele stadion før han gikk i garderoben.

SE FLERE BILDER FRA KAMPEN HER:

...


LES MER OM STRØMSGODSET HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE