ANNONSE

BLÅTIMEN: Her fra en av blåtime-arrangementene tidligere i år.
ARKIVFOTO: GODSET.NO

Strømsgodset lanserer «Godset-akademiet»

SIF tar sikte på å «utdanne» 3.000 spillere fra 6 til 12 år, samt 600 trenere på grasrotnivå i lokale klubber - på ett år.


Alexander Jansen

 20.09.17, kl. 09:49
 25.09.17, kl. 16:47


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: I samarbeid med NFF Buskerud og lokale breddeklubber ruller Strømsgodset nå ut sitt siste samfunnsprosjekt, anført av leder for samfunnsansvar i Strømsgodset, Lage Sofienlund. 

- Får vi dette på plass vil vi i Drammensfotballen ha et trekantsamarbeid mellom lokalklubber, krets og toppklubb gjennom hele barne og ungdomsfotballen. Det vil være helt unikt og et potensielt kjempeløft for Drammensfotballen, sier Sofienlund til klubbnettstedet Godset.no.

Konseptet innebærer at profesjonelle trenerressurser fra Strømsgodset reiser ut på besøk til lokale breddeklubber, hvor man deltar i et treningsopplegg hver 14. dag gjennom hele året.

- I stedet for å hente spillere i dette alderssegmentet inn til tiltak arrangert av Strømsgodset Toppfotball på Gulskogen, vil vi heller reise ut til lokalklubbene i deres hverdag og bidra med det vi kan for å være med å skape best mulig aktivitet i hver enkelt klubb. Vi har landet på at den viktigste delen av et barns idrettsliv alltid vil foregå i barnets nærmiljø, sier Sofienlund.

LES OGSÅ: Strømsgodset presenterte ny strategiplan

DRAR IGANG NYTT SAMFUNNSPROSJEKT: Lage Sofienlund har jobbet frem den nye modellen, og anser Godset-akademiet for å være et samfunnstiltak fremfor et spillerutviklingstiltak. (ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24)

10 klubber

Strømsgodser er allerede i ferd med å spikre en avtale om gjennomføring av opplegget med 10 lokale klubber. På sikt er målet å få med enda flere klubber i regionen. Oppstarten blir en gang på nyåret.

Tilbudet er gratis, og er målrettet mot både gutter og jenter i alderen 6-12 år. Samtidig vil trenerne i klubbene få trenerkurs.

- Det geniale med Godset-akademiet er at øktene Strømsgodset kjører i hver enkelt lokalklubb vil fungere som Grasrot-trenerkurs for lokale trenere. Det betyr i praksis at alle barnefotballtrenere vil få muligheten til å utdanne seg som Grasrot-trenere gjennom å delta som trenerkrefter rundt sine egne lag på sin egen hjemmebane, sier Sofienlund.

Strømsgodset vil ansette en person på heltid for å lede Godset-akademiet og vedkommende får med seg et team av trenerressurser fra klubben som vil rullere på å være med ut på besøk. Teamet blir presentert av Strømsgodset i løpet av høsten.

LES OGSÅ: Inviterer til blåtime før hver hjemmekamp

LES MER OM STRØMSGODSET HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE