ANNONSE

SKADEPLAGET: Marcus Pedersen på sidelinja med klubblege Erik Dag Knudsen, som har fulgt spissens skadesituasjon tett.
FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Marcus Pedersen ferdig i Godset: - Riktig å gå videre

Mandag morgen møtte Marcus Pedersen opp på klubbhuset for å si opp kontrakten. Med det er klubbens største profil historie i Strømsgodset.


Alexander Jansen

 08.07.19, kl. 15:08
 18.07.19, kl. 19:55


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Det er Strømsgodset selv som offentliggjorde nyheten på sine hjemmesider mandag ettermiddag.

- Med tanke på at jeg er i siste året av kontrakten og ikke tilgjengelig for spill på grunn av skade, velger jeg å si opp avtalen med Strømsgodset. Jeg må nå bygge meg opp igjen fysisk og komme i skikkelig form, før jeg kan finne meg en ny klubb, uttaler Marcus Pedersen til Godset.no.

- Jeg har hatt to fine perioder her. Strømsgodset er jo klubben min, men nå er det riktig å avslutte og gå videre. Jeg tar med meg mange gode minner fra Marienlyst og kommer til å savne lagkamerater og de som jobber i klubben, sier 29-åringen til klubbnettstedet.

pederse_234567.jpgI KJENT STIL: Her fra sesongåpningen mot Stabæk i 2018, hvor Pedersen herjet i snødrevet.

Ikke rosenrødt

Mange har imidlertid stilt seg spørsmålet om hvorfor han ikke vil bygge seg opp igjen i nettopp Strømsgodset, etter at ryktene har svirret i supportermiljøet de siste månedene. Pedersen har i dag ingen ny klubb å gå til.

Det er fra før kjent at Pedersen har blitt kalt inn på teppet tidligere i år etter utenomsportslige episoder klubben ikke ville være bekjent av. Om det har skjedd nye episoder, eller om andre ting enn det fysiske og sportslige har påvirket avgjørelsen, vil ikke klubbledelsen svare konkret på. 

- Det er Marcus selv som har valgt å si opp avtalen etter en totalvurdering slik situasjonen har utviklet seg, noe vi har blitt enige med han om, sier daglig leder Dag Lindseth Andersen til DRM24.no.

- Har det vært noen uenighet mellom klubben og Marcus i forkant av beslutningen?

- Nei, det har det ikke. Vi har lagt bak oss det som har skjedd tidligere, så jeg ønsker ikke å kommentere noe mer rundt det nå. Vi har hatt en dialog underveis, så dette kom ikke helt overraskende, men beslutningen ble tatt i dag, sier Andersen. 

_MG_9842.jpgPÅ TRIBUNEN:
 29-åringen har slitt med skader siden i fjor høst, og har mistet store deler av 2019-sesongen - her fra hjemmekampen mot Kristiansund.

Ikke deltatt på treninger

Marcus Pedersen var sist i aksjon for laget på hjemmebane mot Tromsø 19. mai. Pedersen varmet da opp på sidelinja, og skulle byttes inn når en av de andre spillerne isteden måtte byttes inn fordi en annen posisjon på laget måtte ut. 

_MG_0108.jpg
- Etter dette har han ikke vært i stand til å delta på treningene, sier Lindseth Andersen. 

I begynnelsen av juni måtte Pedersen gjøre et inngrep i kneet, med antydet fravær i fire uker. Det ser imidlertid ut til å gå lenger tid før spissen er kampklar.

Pedersen har gjennom våren også hatt en del problemer med skulderen han måtte operere i fjor høst, og spilte sine siste minutter i Godset-trøya i et innhopp under hjemmekampen mot Viking 5. mai

_MG_0085.jpgARMEN I FATLE: Pedersen mistet sesonginnspurten i fjor grunnet skulderskade.

Flo: - Respekterer avgjørelsen

Pedersen ledet toppscorerstatistikken i eliteserien i fjor, da han måtte ut med skulderskaden. Etter to perioder i klubben står Marcus Pedersen med 70 mål på 135 kamper.

Jostein Flo har følgende kommentar om at Pedersen nå avslutter i Godset:

- Marcus har scoret viktige mål og hatt gode prestasjoner over to perioder i Strømsgodset. Vi respekterer at han nå sier opp avtalen med klubben. På vegne av SIF vil jeg takke Marcus for innsatsen og vi ønsker ham lykke til videre på veien, sier Flo.

sifbrannhovedkomp.jpgPUBLIKUMSYNDLING: Pedersen slik vi husker han best, med målfeiring foran Godsetunionen - her fra sesongavslutningen mot Brann i 2017.

Trenger sårt ny goalgetter

Som følge av skadesituasjonen som også preger Mos, ser det ikke spesielt lystbetont ut i angrepsrekka til Strømsgodset om dagen nå som også Pedersen er et avluttet kapitell. 

- Vil dette fremskynde spissjakten ytterligere i sommer?

- Dette er ting vi har høyt oppe på agendaen fra før, og som vi jobber med. Noe mer kan jeg ikke kommentere rundt det, sier Lindseth Andersen. 

Jostein Flo er fortsatt sykemeldt, og ikke tilgengelig for media i sakens anledning. Marcus Pedersen har heller ikke vært tilgjengelig for kommentar overfor DRM24.

LES OGSÅ: Godset-krisen fortsetter: Ny, blytung forestilling på hjemmebane

LES MER OM STRØMSGODSET HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE