ANNONSE

MOTGANGEN FORTSETTER: Det er ikke lett å være Godset-spiller da laget synes dømt til tap uansett hvordan det presterer.
ALLE FOTO: JOAKIM FJELDLI / DRM24

Maktdemonstrasjon til ingen nytte: Godset fraranet tre poeng

Etter å ha vært totalt overlegne formsterke Bodø/Glimt i perioder av kampen var frustrasjonen til å ta og føle på da Strømsgodset nok en gang måtte rusle poengløse av eget gress.


Alexander Jansen

 05.08.19, kl. 21:06
 13.08.19, kl. 14:29


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: For det var et helt annet Strømsgodset-lag enn før sommerpausen snaut 5.000 publikummere fikk se på Marienlyst mandag kveld.

Både i form og innhold - for med fem nysigneringer på banen og en intensitet og angrepsvilje vi ikke har sett tidligere i sesongen, fosset hjemmelaget i angrep og ga gjestene fra nord alvorlig trøbbel i åpningsminuttene.

Akkompagnert av et massivt trykk fra tribunen virket det som tabellposisjon og nedrykks-spådommer plutselig var historie, men bortelaget greide å ri av stormen noe og skape litt mer balanse midtveis i omgangen. Godset ga seg imidlertid ikke, og flasket opp den ene målsjansen etter den andre - men fortsatt uten uttelling.

20190805185541__MG_3866.JPG

Mot spillets gang

Det eneste som manglet da var en Glimt-scoring, helt mot spillets gang - og det var nettopp det som skjedde ut av intet i siste spilleminutt før hvilen - riktignok på lekkert vis av stortalentet Håkon Evjen (19), som angivelig ble fulgt av speidere fra flere Premier League-klubber på Marienlyst. 

Ufortjent motbør til tross, fra start i 2. omgang var ikke Strømsgodset preget av et dødelig effektivt Bodø/Glimt - hjemmelaget fosset igjen ut av startblokkene, og nok en gang hang gjestene fortumlet i repene. 

Til tross for spillmessig dominans fra de blå, skulle det allikevel ikke gå lenge før det kom en ny nesestyver fra Evjen - på et skudd ut av intet - og gjestene gikk opp til 2-0.

_J7P9051.jpgFARLIGE INNLEGG: Kristoffer Tokstad og Lars Vilsvik viste gode, gamle taker med mange innlegg etter å ha kommer rundt på kanten.

Moses-scoring ga håp

Ett av fem minutter på overtid ante Strømsgodset nytt håp om å berge poeng da nykomlingen Moses Mawa reduserte til 2-1 med en elegant tupp - men istedenfor en utlikning fikk vi et gult kort til Bodø/Glimt for drøying av tiden - og en 3–1-scoring som punkterte kampen fullstendig i det 94. minutt.

Dermed er Strømsgodset fortsatt på absolutt jumboplass etter en kamp hvor målprotokollen egentlig burde vært snudd på hodet.

_J7P8871.jpg

SIF-trener Henrik Pedersen var naturligvis skuffet over å ha fått med seg så lite etter at laget hadde dominert store deler av kampen.

- Vi spiller en fantastisk 1. omgang, var sterkt defensive og skapte flere sjanser. Vi åpner også godt i 2. omgang, men dummer oss selv ut, sa Pedersen til Eurosport etter kampen. 

_MG_4325.jpgFRISKE TAKTER: Oslo-gutten Moses Mawa holdt tidvis «huskestue» med svimle nordlendinger.

God prestasjon fra nytt femkløver

Pedersen var også fornøyd med sine fem nysigneringer, som alle gjorde en god figur. Spesielt Duplexe Tchamba (21) som ny mann i midtforsvaret var involvert i mye, også offensivt på dødball.

Danske Mikkel Maigaard Jakobsen (bildet) viste seg også frem med både en dyktig pasningsfot og som en god avslutter på mål, og Oslo-gutten Moses Mawa var energisk og angrepsvillig på topp - og kunne altså notere seg mål i Godset-debyen.

20190805193045__MG_3924.JPG
_MG_4155.jpgNY: Franske Prosper Mendy var kanskje minst synlig av de nye fem, men gjorde ingen dårlig figur.

_MG_4175.jpgGOD: Moses Mawa kommer fra OBOS-ligaen, men hadde ingen problemer med å tukte eliteseriespillere fra øverste del av tabellen.

Neste seriekamp spilles hjemme mot Vålerenga førstkommende søndag.

LES MER OM STRØMSGODSET HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE