ANNONSE

FØRSTE DAG PÅ JOBB: Den nye hovedtreneren fikk etter å ha blitt presentert for spillergruppa og pressen, møte både unge og gamle fans på åpen dag på Marienlyst.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Her tar den nye Godset-sjefen sine første steg på Gamle Gress

Henrik Pedersen (41) er ansatt som ny hovedtrener i Strømsgodset. Dansken har signert en kontrakt ut 2021-sesongen.


Alexander Jansen

 20.06.19, kl. 13:28
 28.06.19, kl. 11:34


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Dansken ble presentert som ny hovedtrener på Marienlyst i ettermiddag.

- Det har vært samtaler med flere kandidater, men etter to runder med intervjuer falt valget på Henrik Pedersen. Det ble besluttet på styremøte i Strømsgodset Fotball AS tirsdag kveld. Etter at Bjørn Petter Ingebretsen trakk seg hovedtrener av helsemessige årsaker, har klubben gjennomført en grundig prosess for å finne ny permanent hovedtrener som ansettes inn i vår strategiplan, opplyser Strømsgodset i en pressemelding torsdag ettermiddag.

41-åringen ankom Drammen torsdag morgen og gikk rett i møte med trenerteamet. Deretter ble Pedersen presentert for spillergruppa i 3. etasje på Marienlyst.

- Det var et intenst møte, men god energi, fortalte Pedersen til DRM24 etterpå.

FOKUS PÅ MENNESKENE:
- Min hovedoppgave blir å få spillerne til å prestere igjen, og la hodet få kroppen til å vise hva de er gode for, sa Pedersen.

Leder laget mot Molde

Henrik Pedersen starter i sin jobb umiddelbart og leder laget i lørdagens kamp mot Molde. 

- Det er første trening fredag. Hva vil være fokuset inn mot Molde-kampen?

- Det blir å endre litt kultur i laget og måten vi spiller på, sier Pedersen.

Pedersen vil foreløpig ikke avsløre noe om taktikk eller endringer i laget mot Molde.

POPULÆR: Den nye hovedtreneren fikk umiddelbart oppmerksomhet fra den unge fansen på Marienlyst. Her er det lille Linnéa fra Drammen som har sikret seg autograf.

LES OGSÅ: Cup-sjokket: Strømsgodset slått ut av Fram/Larvik

- Ambisiøs og sulten

Henrik Pedersen har sist erfaring som hovedtrener i den tyske klubben Eintracht Braunshweig, men relativt kaotiske forhold gjorde at han måtte gå fra den jobben i oktober i fjor. Før det fikk dansken stor anerkjennelse for jobben han gjorde som assistenttrener i Union Berlin i halvannet år, der laget kjempet helt i toppen av 2 Bundesliga.

Henrik har også halvannet år som hovedtrener i HB Køge i hjemlandet, der han spilte et av de yngste lagene i ligaen på nivå to. Før det har Henrik Pedersen seks år bak seg med ulike roller i Red Bull Football, primært knyttet til spillerutvikling. To av disse som global utviklingsansvarlig i Red Bull-konsernet, med hovedfokus på utvikling av en felles spillestil i de fem Red Bull-klubbene.


- Henrik har gjort et meget solid inntrykk på oss som trener og leder og han skilte seg ut som den beste kandidaten for jobben. Vi har gjort grundig research, sjekket mange referanser og vært gjennom to intervjuer der Henrik var tydelig og detaljert på hvordan han skal jobbe for å gi Strømsgodset et løft, både på kort og lang sikt. Vi er veldig fornøyd med å få Henrik ombord, sier styreleder Egil Meland.

Sportssjef Jostein Flo sier følgende om ansettelsen:

- Vi ser et stort potensial i Henrik. Han passer profilbeskrivelsen og har de egenskapene vi ser etter i en hovedtrener. Henrik er kunnskapsrik, ambisiøs og sulten, og med en tydelig og offensiv spillestil. Han er veldig klar på hvordan han vil ha det og vil umiddelbart ta kommandoen på feltet.

GOD TONE:
 Jostein Flo var åpenbart godt fornøyd med sin nye hovedtrener.

Stiller tøffe krav

Henrik beskrives av de som kjenner ham som en drivende og detaljorientert type som stiller store krav til seg selv, menneskene rundt seg og spillerne han trener. Det er tøff disiplin i hverdagen, men Pedersen er samtidig en trener som er opptatt av mennesket bak spilleren. Han bruker mye tid på spillerne sine, noe han mener er nødvendig for at de skal få ut sitt potensial.

- Vi har tro på at Henrik med sin fagkunnskap og drivkraft vil skape en tydelig spillestil og gjennom det også en sterkere identitet for Strømsgodset, sier Flo.


Med sin lange erfaring som spillerutvikler og U-trener i Danmark og Red Bull-konsernet, har Henrik Pedersen klare tanker om utvikling av talentfulle unggutter inn på A-laget. Han har fått stor innlevelse i klubbens strategiplan og ønsker å bidra til å skape merverdi i stallen.

- Selv om klubben nå er i utfordrende situasjon og trenger poeng så fort som mulig, ønsker vi å se denne ansettelsen i et langsiktig perspektiv. Henrik skal få tid til å implementere sitt konsept inn i vår strategi og vi tror han har de rette egenskapene som trener og leder til å lykkes, sier Jostein Flo.

TOK SEG GOD TID:
Alle som ville fikk selfie og autograf av den nye Strømsgodset-treneren.LES MER OM STRØMSGODSET HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE