ANNONSE

JUBEL: Eirik Ulland Andersen og Marcus Pedersen feirer 2-0-scoringen med fansen og tidligere SIF-bauta Peter Kovacs (bak).
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

En perfekt sesongavslutning på Gamle Gress

Med publikumsrekord, flomlys og statsministeren på tribunen tok Strømsgodset sin 8. strake seier - og er sikret 4. plass i serien.


Alexander Jansen

 19.11.17, kl. 20:46
 25.11.17, kl. 16:18


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Marcus Pedersen og Eirik Ulland Andersen sørget for en ny Godset-triumf på årets best besøkte hjemmekamp foran 7.706 tilskuere - inkludert storfint besøk fra statsministeren.

Godset fosset i angrep og rystet Brann kraftig i åpningsminuttene - etter bare tre minutter sørget Marcus Pedersen for å gi både Erna Solberg og resten av Brannsupporterene en skikkelig nedkjøling i høstkulda.

Pedersen hadde ladet skuddfoten før oppgjøret mot gamleklubben, og kunne juble da en real storkanon ga hjemmelaget en drømmeåpning i flomlyset på Marienlyst.

GIFTIG: Eirik Ulland Andersen hadde flere store målsjanser, og scoret sesongens 11. mål mot Brann.

Ulland doblet

Strømsgodset var i føringen store deler av kampen, og produserte er vell av sjanser i første omgang. At det bare stod 1-0 til pause var nesten utrolig, og det var bare et spørsmål om tid før neste scoring kom. 

Godset fortsatte presset «mot ælva» i 2. omgang, og med 10 minutter igjen av ordinær tid sørget Eirik Ulland Andersen for 2-0 etter forarbeid fra Kristoffer Tokstad. 

Typisk nok fikk Brann en kjapp redusering «ut av intet» omtrent før Godset-spillerne hadde feiret ferdig, hvilket tente bortelaget, som igjen jaget utlikningen desperat i sluttminuttene. Hjemmelaget rodde imidlertid sin åttende strake seier fortjent i land, og skrev nok en gang ny klubbrekord.

- Det var helt magisk. Det ble en sånn kveld vi håpet på. Jeg må si tusen takk til folk i Drammen som kom. Det er sånn vi vil ha det her hver gang, sier Godset-trener Tor Ole Skullerud til klubbnettstedet Godset.no etter kampen.

FEIRET MED FANSEN: SIF-trener Tor Ole Skullerud tok «runden» med fansen etter kampslutt.

Åpent om bronsemedaljen

Dessverre for Strømsgodset vant både Molde (2. plass) og Sarpsborg (3. plass) også sine kamper i helgas runde. Men i siste serierunde neste helg møtes de to lagene innbyrdes - hvilket betyr at ett av dem må avgi poeng. 

Strømsgodset er nå fire poeng foran Brann og sikret 4. plass. Samtidig er de a poeng med Sarpsborg 08, begge med 50 poeng, men sarpingene med vesentlig bedre målforskjell. 

Skal Godset ta bronsemedaljen er Sarpsborg med andre ord nødt for å avgi poeng mot Molde, og Godset må ta poeng borte mot Aalesund førstkommende søndag. Taper Sarpsporg greier Godset seg med uavgjort, spiller Sarpsborg uavgjort må Godset ta sin niende strake seier for å kapre bronsen.

Skulle Sarpsborg slå Molde og Godset slå Aafk, vil alle tre lagene ha 53 poeng - men både Molde og Sarpsborg har så mye bedre målforskjell at medaljen glipper for SIF. For Molde og Sarpsborg er det imidlertid helt åpent om sølvet.

VIP-BESØK:
Brann-supporter og statsminister Erna Solberg var tilstede på Marienlyst, og kunne her juble for 2-1-reduseringen.

PYROSHOW: Godsetunionen feiret med røde bluss etter kampen.

Under kan du se bildegallerier fra både kampen og tribunelivet!

...

...

LES MER OM STRØMSGODSET HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE