TIGGER-CAMP: Her fra Tangen i Drammen.

Tar opp organisert kriminalitet i tiggermiljøet etter NRK-avsløring

Ulf Erik Knudsen (Frp) vil ha alle fakta på bordet om romfolket i Drammen etter at det viste seg at det rumenske tiggermiljøet i Kristiansand kobles til organisert kriminalitet.

Publisert Sist oppdatert

DRAMMEN / KRISTIANSAND: Det var forrige uke at NRK bragte nyheten som sendte sjokkbølger gjennom det politiske miljøet i sørlandsbyen: Politiet hadde holdt tilbake rapport som viser at byens rumenske tiggermiljø står for organisert salg av narkotika.

I Drammen har det tidligere vært uttalt til pressen at politiet ikke har noe etnisk straffesaksregister, men at om noe, så dreier det seg om simpel kriminalitet som nasking og tilsvarende, og ikke noe i stor skala hva angår byens rumenske tiggermiljø. 

Fremskrittspartiet Ulf Erik Knudsen er imidlertid ikke beroliget.

- Det vil være naturlig at vi stiller oss det samme spørsmålet. Fremskrittspartiet i Drammen vil drøfte saken, og jeg vil ta opp saken politisk i bystyret i Drammen. Da vil det være aktuelt at de bystyrepresentatene som sitter i det såkalte politirådet som har den formelle kontakten med politiet tar saken videre, sier Knudsen (bildet). 

LES OGSÅ: Kommunesponset romleir i oppløsning: Ny tiggerleir i sentrum

- Forekommer småkriminalitet

Ifølge Kirkens Bymisjon som jobber tett på romfolket i Drammen, er man kjent med at det forekommer noe kriminalitet blant byens rumenske tiggermiljø, men ikke at det dreier seg om alvorlige forhold.

- Jeg kan ikke si at det ikke forekommer småkriminalitet, men det er veldig lite, sier Richard Søderholm i Kirkens Bymisjon til DRM24.

Han forklarer at rollene i tiggermiljøet er veldig delt. 

- Så og si alt av damene tigger, mens mannfolka også selger Magasinet Folk er folk og noen har noen småjobber med manelt arbeid, sier Søderholm (bildet). 

LES OGSÅ: To arrestert under politiaksjon mot rom-miljøet i byparken

Powered by Labrador CMS