ANNONSE

FOTBALLEN ENDRET LIVET: Her er Simon Fordham i aksjon mot Asker i sesongavslutningen på Gamle Gress onsdag.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Gatelaget ga rusavhengige Simon (48) et nytt liv

Strømsgodsets samfunnssatsing ble redningen for Simon Fordham. Etter 27 år uten arbeid kan han nå glede seg over både jobb og kjæreste.


Alexander Jansen

 05.10.17, kl. 19:44
 17.10.17, kl. 14:13


ANNONSE
ANNONSE

 


(Se video ved å klikke på vinduet over!)

DRAMMEN:
Denne uka avsluttet Strømsgodsets gatelag årets sesong med brakseier over Asker i serieavslutningen på Marienlyst. 

Med Simon Fordham (48) i spissen som kaptein, kunne SIFs gatelag smykke seg med seriesølv - året etter han ledet laget til gull i første sesong

Men nå blir det slutt på fotballen for Simon. Det har han nemlig ikke tid til lenger. 

FIKK SIGNERT DRAKT: Som takk for innsatsen før sin siste kamp mottok Simon Fordham en drakt signert av A-laget av SIF-back Mounir Hamoud.

Et normalt liv for første gang

Da 48-åringen ble rekruttert til gatelaget i fjor, hadde han levd et liv i rus på gata i 27 år - uten jobb. Situasjonen er nå snudd på hodet.

- Jeg kan først og fremst takke Strømsgodset for det fantastiske opplegget de har gitt oss som ikke er så priviligerte, forteller Simon til DRM24.

Nå er det arbeid, familie og kjæreste som gjelder.

ENGASJERT: Simon heier frem lagkameratene under en pust i bakken ved siden av trener Ole Tobias Mehn.

- Jeg har vært så heldig å få tillit hos Skadegruppen i Drammen. Neste måned har jeg vært et år i arbeid, forteller 48-åringen sprudlende og full av livsglede.

Den triste fortiden er historie, og kapteinen overlater nå plassen på laget til andre som trenger den mer. Men han lover å stille som superrreserve hvis behovet melder seg.

- Jeg kommer til å fortsette som ambassadør for gatelaget, og stepper inn hvis dem trenger hjelp, smiler Simon Fordham.

TRÅKKER TIL: Simon kan ikke beskyldes for å mangle guts i taklingene.

Stor utskifting

Fordham er ikke den eneste som har fått et nytt liv som følge av Strømsgodsets samfunnsatsing. 

Faktisk er store deler av fjorårets lag skiftet ut med nye spillere som nå også får sjansen. Og nettopp det viser at tiltaket fungerer etter hensikten.

PAUSE: 
Godsets gatelag leder 3-0 over Asker. For anledningen assisttrener Tor Ole Skullerud følger med. - Vi har hatt en god start med tidlig ledelse, ble presset og datt litt langt bakover, men leder fortjent, oppsummerte Skullerud 1. omgang.

- Det har vært en vanvittig lærerik sesong. Det at vi har mye utskifting i laget er jo nettopp det vi ønsker. Nå har vi fått en stor og fin gruppe inn etter sommeren, så det ser lovende ut for neste sesong i forhold til å kunne utfordre Sandefjord om gullet, sier trener Ole Tobias Mehn.

Tre dager i uka møtes laget til trening. Rusen blir erstattet med felleskap, fotballglede og mestringsfølelse. En bedre hverdag hjelper spillerne å holde seg på matta - og etter hvert få nye muligheter i livet.

FELLES LAGBILDE: A-lagsstallen og trenerapparat i Strømsgodset, foreviget med gatelaget.

Fortsetter satsingen

Gatelag-satsingen blir organisert i en østlandsserie gjennom Fotballstiftelsen, hvor mange av eliteserielagene nå har fått etablert sine egne gatelag. I tillegg kommer to nasjonale turneringer i løpet av året. 

- I første kvartal 2018 håper vi å ha til sammen 20 lag. Det sier litt om hvor mye vi har fått til på fem år, sier primus motor og mannen bak det første gatelaget i Norge, Morten Nyborg (bildet) fra Fredriktstad.

Før sesongfinalen hvor åtte lag spilte på Marienlyst onsdag, holdt han et foredrag foran politikere og investorer på stadion.

Heiet frem av A-laget

Vel ute på matta skulle sesongavslutningen vise seg å bli ekstra minneverdig for Strømsgodsets gatelag. Etter å ha entret banen til eliteserie-hymnen med Jostein Flo og Rune Marthinsen som kommentatorer fra høyttaleranlegget, braket det løs. 

A-lagstrener Tor Ole Skullerud og toppspillerutvikler Alexander Straus hadde møtt opp som engasjerte støttespillere på sidelinja, mens resten av A-laget stilte som som ivrige tilskuere.


Med det stjernetunge publikummet var definitivt både innsatsen og tenning på topp hos Godsets gatelag, som valset over gjestene fra Asker og vant til slutt hele 9-0 i en fartsfyllt og underholdende kamp.

LES OGSÅ: Gatelaget rundspilte Odd foran A-laget på Marienlyst

Se flere bilder fra kampen her:

...


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE