ANNONSE

I DRAMMEN: Kevin Keegan er en av engelsk fotballs største profiler gjennom tidene, og leverte publikum et inspirerende motivasjonsforedrag mandag.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Kevin Keegan inspirerte Strømsgodsets spillere og sponsorer

Med en av fotballens mest begivenhetsrike karrierer i kofferten, serverte den engelske legenden Strømsgodset og Drammens Teater en beundringsverdig reise om vinnermentalitet og suksess.


Alexander Jansen

 03.10.17, kl. 20:15
 12.10.17, kl. 23:03


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: 66 år gamle Kevin Keegan har levd hele livet i fotballens rampelys, og var hovedattraksjonen da Strømsgodset inviterte sponsorer og samarbeidspartnere til «SIF Expo» i Drammens Teater mandag kveld.

Hele spillerstallen og trenerapparatet var ikke bare tilstede, men hadde obligatorisk fremmøte under foredraget, hvor Keegan leverte både kjente og ukjente episoder fra storhetstiden på 70- og 80-tallet.

I salen satt forøvrig SIF-veteranene Tor Alsaker Nøstdal og Helge Karlsen, som møtte Keegan og Liverpool i europacupen på Ullevaal i 1974 - og fikk utveksle nye håndtrykk.

SIX-EXPO: Rune Marthinsen ønsket velkommen til fotballkveld i et nesten fullsatt Drammens Teater, med flere profilerte foredragsholdere.

100%

Ispedd mye humor og gode historier underveis, presenterte Keegan sin egen suksessformular «100%», om veien til målet, og hvordan han selv har oppnådd den legendestatusen han har idag.

- Du vet aldri når den kommer, men en dag er den bare der, fortalte Keegan med glimt i øyet.

Keegan opplevde selv å bli avvist som ikke god nok flere ganger etter å ha startet fotballkarrieren i hjembyen Doncaster. Mottoet hans er å aldri gi opp hvis du selv har troen.

I dag kan han se tilbake på en eventyrlig karriere som både spiller og trener, og kan med sin engasjerende formidlingsevne og lidenskap øse av erfaringer fra et liv som få andre er forunt.

FITNESS: Keegan trakk frem et fotballfaglig råd som alle kan gjøre noe med selv: Styrke og kondisjon. - Yter du litt mer enn de rundt deg, veier det opp for det naturlige talentet du kanskje ikke har, sa Keegan, som selv var svært godt trent som fotballspiller.

Deler Godset-mentaliteten

Keegan gikk på scenen etter eventyrer Lars Monsen. Fra begge hold fikk hele Strømsgodset-apparatet høre en fotballegende som står for mange av de samme verdiene man jobber etter i egen klubb.

Måten Keegan snakket om treningskultur, holdninger og lidenskap har mange fellestrekk med Strømsgodset-filosofien. 

- Det finnes mange enestående spillere, som ikke nødvendigvis er enestående mennesker. Den største forskjellen mellom de veldig gode og de virkelig gode er at de siste har hjerne i tillegg, sa Keegan fra scenen. 

Mye av det Keegan snakket om er ikke enestående for fotballen. Mange representanter for det lokale næringslivet fikk også med seg en verdifull porsjon inspirasjon fra foredraget, som forøvrig ble innledet av konserndirektør Trond Bentestuen i Strømsgodsets generalsponsor DNB.

BØD PÅ SEG SELV: Eventyrer Lars Monsen fortalte om hvordan han har jobbet for å gjennomføre sine drømmer, og avslørte sitt lidenskapelige forhold til fotball.

Inspirert Skullerud

Og hos den sportslige fraksjonen i salen ga Keegans livslærdommer gjenklang både på og utenfor treningsfeltet.

- Det er alltid noe å lære når man hører på folk som han. Keegan er stor og har en fantastisk karriere. Jeg synes det var veldig inspirerende, og tipper at også spillerne reflekterer over disse tingene, sa SIF-trener Tor Ole Skullerud til DRM24.

Skullerud påpeker at man i Strømsgodset har mange fellestrekk med Keegans filosofier, og får støtte av kaptein Jakob Glesnes. 

- Det var veldig motiverende å høre hvordan han tenker i forhold til ydmykhet og hvordan man skal behandle mennesker rundt seg. Det er noe vi står for i Strømsgodset og kjenner oss igjen i, sa Glesnes til DRM24.

For «Mister Strømsgodset», Rune Marthinsen, kunne man ikke funnet en bedre hovedattraksjon på årets «SIF-Expo».

- Hvordan skal dette toppes neste år?

- Det går ikke! ler Marthinsen.

FIKK SIGNERT FOTBALLKORT FRA 1975: Liverpool-supporter og samler Jon Vidar Bergan hadde tatt med seg et fotballkort av Kevin Keegan fra 1975 - og fikk både bilde og autograf. - Not even I have that one! var Keegans reaksjon.

JENTEKOR: Publikum fikk høre en smeltende vakker fremførelse av Strømsgodsets kjente og kjære sanger fra disse jentene.

TROND BENTESTUEN: Snakket om fornying og omstillingsevne.

AUTOGRAFSIGNERING: Kevin Keegan var det naturlige midtpunktet etter han gikk av scenen i teatret.


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE