ANNONSE

Strømsgodsets Eirik Ulland Andersen (t.v.) er vinner av NTB-børsen i Eliteserien og mottar Årets spiller-prisen fra sportssjef i NTB Stian Johnsen på Marienlyst stadion i Drammen torsdag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Eirik Ulland Andersen kåret til årets spiller i eliteserien

Strømsgodsets midtbanemann Eirik Ulland Andersen (25) gikk til topps på NTBs spillerbørs i eliteserien.


Redaksjonen

 30.11.17, kl. 13:11
 09.12.17, kl. 14:59


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: For tredje året på rad kårer NTB årets spiller i eliteserien. Dette er en pris som går til den som har fått høyest score på spillerbørsen som settes av NTBs reportere gjennom sesongen.

Årets pris går til Eirik Ulland Andersen (25) i Strømsgodset, som toppet NTB-børsen med en snittsum på 5,75. Han har spilt 26 kamper, hvorav 24 fra start. Midtbanemannen har scoret 11 mål, i tillegg til at han har bidratt med fem målgivende pasninger.

Andersen kommer opprinnelig fra Haugesund, men har spilt for både Hødd og Strømsgodset de siste sesongene.

- I år var det konkurranse til siste kamp om den gjeve prisen. Vi er stolte av å kunne gratulere Eirik Ulland Andersen som årets spiller. Det er vel fortjent. Han kan se tilbake på en svært god sesong, sier Stian Johnsen, leder for sportsredaksjonen i NTB, som også delte ut prisen på vegne av NTB.

Alltid til stede

NTB er fysisk til stede og dekker alle fotballkampene i de to øverste divisjonene i Norge. Nærmere 50 reportere fordeler nær 500 norske kamper seg imellom i løpet av en sesong.

Etter hver av disse kampene rangeres spillerne på en skala fra 1 til 10. Spillerne må ha spilt over 30 obligatoriske minutter for å få børspoeng, og for å bli rangert må de ha fått børspoeng i over 60 prosent av kampene.

Premien er en grafikk av vinneren, laget av illustratør Pål Dybwik. Tidligere vinnere i eliteserien er Jonas Svensson i 2016-sesongen og Mike Jensen i 2015-sesongen, begge spillere fra Rosenborg.

LES OGSÅ: En perfekt sesongavslutning på Gamle Gress

LES MER OM STRØMSGODSET HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE