ANNONSE

SIKRET BRONSEN - I ETT MINUTT: Alle trodde Marcus Pedersen hadde stanget inn serie-bronsen for Godset i Ålesund - inkludert han selv.
ARKIVFOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Bronsen glapp for Godset etter sjokkdrama

Fire scoringer på ti minutter sørget for tidenes nervedrama i sluttminuttene mot Aalesund. Det endte på verst tenkelig vis.


Alexander Jansen

 26.11.17, kl. 19:55
 06.12.17, kl. 17:04


ANNONSE
ANNONSE

 

ÅLESUND: To minutter før slutt trodde alle at Godset hadde sikret bronsen etter at Marcus Pedersen stanget inn 3-2 og ledelse. 

Samtidig var Molde og Sarpsborg på overtid med 2-2, hvilket også ble kampens sluttresultat.

Men ett minutt senere skjer det umulige: Strømsgodset roter det til med horribelt forsvarsspill, en klarering går i egen spiller og ballen havner tilfeldigvis hos AAFK's Mostafa Abdellaoue som banker ballen forbi en utspilt Espen Bugge Pettersen. 

Igjen er det uavgjort, og Godset bak Sarpsborg 08 på målforskjell. Godset er nødt for å ha et mål til i sluttminuttene, og er fremme på to kontringer.

Isteden får Mostafa Abdellaoue hattrick i det 90. minutt og avgjør kampen: Aalesund har snudd tap til seier i løpet av to minutter og de tilreisende Godsetsupporterne kan knapt tro sine egne øyne - fra jubelrus til utrøstelig sorg og fortvilelse.

Strømsgodsets formidable seiersrekke er brutt og bronsen tapt etter en helt vanvittig kamp på Colorline Stadion. Seieren hjalp forøvrig ikke Aalesund det spor - Sogndal slo Vålerenga hele 5-2 og berget kvalikplassen, hvilket sendte Aafk på direkte nedrykk. 

Bare trist for alle parter i Aalesund denne kvelden.

Den endelige tabellen ser da slik ut:

Rosenborg: 61
Molde: 54
Sarpsborg: 51
Strømsgodset: 50
Brann: 47

Famlende start

Med mye på spill ble det også en famlende start i Aalesund, og det var hjemmelaget som gikk opp i føringen, før Godset midtveis i omgangen etter hvert fikk spillet inn i sin bane og dominerte fullstendig. 

Med en rekke store sjanser burde Strømsgodset ha avgjort kampen allerede her, men gikk isteden til pause på 1-1 etter en flott scoring av Bassel Jradi.

I 2. omgang var kampen mer av den bølgende sorten uten langvarig dominans fra noen av partene. Aalesund gikk opp til 2-1 i det 55 minutt litt mot spillets gang, og Godset reduserte først 20 minutter senere. De siste 20 minuttene ble et fyrverkeri av de sjeldne, og oppsummeres best i første avsnitt. 

Skullerud: - Enormt skuffet

SIF-trener Tor Ole Skullerud var selvfølgelig en slagen mann etter fadesen, og uttaler til Godset.no at laget skulle greid å ro dette i land.

- Jeg er enormt skuffet. Vi er til tider skrøpelig, og starter dårlig i begge omganger. Det blir en mer kaotisk kamp enn vi liker, sier Skullerud til klubbnettstedet.

Han påpeker også at Strømsgodset ikke fikk bytte som planlagt etter scoringen til Pedersen. Isteden scoret Aalesund. 

E-cup fortsatt mulig

Alt i alt kan man si at Strømsgodset kan se med stolthet tilbake på en eventyrlig høstsesong. Ved sommerferien var det nedrykksstrid og ikke medaljestrid som var temaet i Drammen. Utenfra kan det derfor sees på som et aldri så lite paradoks å henge med hodet etter 4. plass og mulighet for E-cupspill (hvis Sarpsborg 08 vinner cupfinalen).

Samtidig er det nok med en enorm følelse av bitterhet for alle med blått hjerte at seiersrekken ikke ble kronet med den niende i rekken og edelt metall, slik kampen utspilte seg i Aalesund.

LES MER OM STRØMSGODSET HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE