ANNONSE

MARERITT-START: For Strømsgodsets nye trener, her på sidelinja med assistenttrener Håkon Wibe Lund, som var fungerende hovedtrener frem til torsdag.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Ilddåp for Godsets nye trener - fire baklengsmål på 20 minutter

Premieren for danske Henrik Pedersen kunne knapt blitt verre. Måltavla viste 0-4 før hans første halvtime som trener var over. Allikevel ser han positivt på fortsettelsen.


Alexander Jansen

 22.06.19, kl. 19:25
 01.07.19, kl. 04:57


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: De fleste antok at kampen mot serieleder Molde ville bli tøff, men det var også en gryende optimisme hos mange som hadde håpet at ny trener allerede kunne gi en effekt på spillerne - og gi Molde kamp på hjemmebane. 

SKULDER MOT SKULDER: Trenerteamet viste en ny side mens Gamle Gress runget over stadion før avspark.

Optimismen forsvant imidlertid som dugg for solen da baklengsmålene begynte å renne inn i et kritisk høyt tempo etter ni minutters spill på det splitter nye kunstgresset.

Molde scoret på omtrent de mulighetene det var mulig å kunne score på - enkle mål som både Godset-forsvaret og målvakt må ta mye av skylda for. 


Samtidig som det bokstavelig talt falt tvers igjennom bakover på banen, var ikke Godset akkurat giftige fremover heller. Avslutninger på mål var nesten fullstendig mangelvare, og selv om Molde på ingen måte kan sies å ha holdt lekestue på Marienlyst, vitnet målprotokollen om noe annet - fire mål på 20 minutter.

Nye takter

Det eneste lyspunktet, om noe, var at Strømsgodset overraskende nok greide å holde nullen i 2. omgang, som dermed endte uavgjort.

En svært sjansefattig omgang i begge ender av banen, og om man som en av de 5.313 tilskuerne på Marienlyst kunne spore noen form for endring i innstilling hos laget, var det at man tilsynelatende ikke valgte å gi helt opp.

Etter 0-4 samlet spillerne seg på egen banehalvdel for en liten peptalk, godt støttet av Godsetunionen som fortsatte sangen uaffisert av målforskjellen. 


Fikk ikke gå av banen

Etter kampen hadde nok en del slukørede SIF-spillere godt kunne tenkt seg å ta raskeste vei til dusjen, men det fikk de ikke lov til. Først samlet Pedersen spillerne og støtteapparatet i en sirkel på midtbanen, hvor han i en åpenbart entustiastisk tone forsøkte å riste av den verste skuffelsen. Det var ingen kjeft å få i løpet av den to minutter lange debriefen.

Deretter kommanderte han hele laget for andre bort til Godsetunionen for å takke for støtten etter kampen.

– Jeg synes guttene prøver å stå sammen. De gikk sammen etter 3–0-målet og det er jeg glad for. I stedet for å spre seg stod de sammen. Det er det vi har bruk for nå, sa Pedersen til Eurosport etter kampen.

SAMLING PÅ BANEN ETTER KAMP: Også dette har vi sjelden sett på Marienlyst.

- Vi har lært mye

Før kampen uttalte den nye hovedtreneren at han ville være streng i forhold til kampdisiplin, samtidig som han ville ha fokus på menneskene i laget. Det viste han gjennom en engasjert tilstedeværelse på sidelinjen, samtidig som han tok seg god tid til en prat og en klem med så og si hver enkelt spiller etter dommeren hadde blåst av kampen.

- Vi skal ikke ha mange forskjellige ideer om hva vi skal gjøre. Alle skal jobbe for én ide, sa Henriksen.


Etter kampen ville ikke Pedersen svartmale situasjonen.

- Dagen i dag har ikke vært negativ for meg. Vi har lært mye og jeg ser positivt på situasjonen, selv om jeg har respekt for den, sa Pedersen til Godset-TV.


Etter nokså nitrist affære rent sportslig på Marienlyst, er imidlertid ikke tabellposisjonen noe oppløftende lesning. Godset forblir på nedrykksplass etter helgas runde, og står i fare for å havne aller sist dersom Stabæk vinner søndag.

Neste seriekamp spilles borte mot Sarpsborg 08, mandag 1. juli.

LES OGSÅ: 
Her tar den nye Godset-sjefen sine første steg på Gamle Gress

SE FLERE BILDER FRA KAMPEN:

LES MER OM STRØMSGODSET HER


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE