ANNONSE

SPLITTER NY: Anders Grøndals nye Ford Fiesta R5 mkII i Rally Grimstad.
FOTO: Oliver Alfredsen

Solid debut i ny bil for Grøndal under asfaltrally i Grimstad

Anders Grøndal vant én av fartsprøvene og kjørte totalt inn til en 2. plass i debuten med ny og nesten uprøvd bil i Rally Grimstad i helga.


Alexander Jansen

 26.08.19, kl. 00:05
 03.09.19, kl. 23:18


ANNONSE
ANNONSE

 

GRIMSTAD: Løpet fikk i år NM-status etter at Rally Numedal ble avlyst. Asfaltrallyet i sørlandsbyen skiller seg stort fra etappene på grus i forhold til underlag, fart og oppsett på bilene.

Etter kun å ha fått én dags testing i det nye rallybilen på en avstengt fylkesvei på Øverskogen i Sylling, har teamet jobbet på spreng for å få den klar til Rally Grimstad.

- Vi er fornøyde med løpet med tanke på at det er et år siden forrige gang vi kjørte asfaltrally. Vi var selvfølgelig spente på hvordan det ville gå, og testingen var utrolig viktig for å grovsortere ut bilen, forteller Grøndal. 

- Før start viste vi at bilen hadde styrker og svakheter, men målet å pushe alt vi hadde fra start.

Stort potensiale

Grøndal påpeker at han har vært svært fornøyd med den motoren, som er mye sterkere. Men at det gjenstår en del optimalisering forøvrig før ting sitter helt som det skal.

- Rundbane-prøven fikk vi ikke til noen av gangene. Det ble litt mye understyring. Jeg burde nok også kjørt annerledes. På landeveisprøvene gikk ting mye bedre, forteller Grøndal.

- Er bilen raskere enn den gamle?

- Det kommer litt an på veikarakteren. Men den har potensiale til å bli mye, mye bedre, forteller Grøndal til DRM24.

Ambisjonene om et nytt NM-gull er forøvrig ikke lagt på hylla.

Det er fremdeles et ørlite håp om å kjempe om NM-gull på Hedemarken, så vi skal forberede oss så godt vi kan og kjøre for seier i Hamar, sier Grøndal. 

LES OGSÅ: Ny NM-triumf for Grøndal etter tett duell med Frank Tore Larsen


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE