ANNONSE

GRATIS SKIUTLÅN: Årets barneskirenn under World Cup Drammen går av stabelen 7. mars, med oppstart klokken 16.30. I år får også de som ikke har egne ski, muligheten til å være med.
ARKIVFOTO: JOAKIM FJELDLI

Skiglede for alle barn

«Rett Fram Opplevelser» og Albjerk Lier sørger for at alle barn som ikke har eget skiutstyr også kan delta i barneskirennet i Drammen før skisprinten.


Thea Pham Tran

 02.03.17, kl. 11:45
 11.03.17, kl. 07:18


ANNONSE
ANNONSE

 

DRAMMEN: Tirsdag 7. mars, dagen før de store skistjernene inntar byen, er løypene på Bragernes torg dedikert de ivrige små.

Det koster ingenting å delta i det populære barneskirennet.

– Selv om arrangementet er gratis, er det ikke alle som har lyst som får muligheten til å være med fordi skiutstyr koster, sier daglig leder Ronny Johnsen i den ideelle organisasjonen «Rett Fram Opplevelser».

I år blir det annerledes.

– Da skal alle barn få muligheten til å oppleve ekte skiglede, forteller Johnsen.

Splitter nye ski

Bak skiutstyrsponsingen står Albjerk Lier.

– De har donert 30 splitter nye langrennsskisett for barn, og dermed gjort det mulig for oss å ha gratis skiutlån under barneskirennet. Nå kan alle barn, også de som ikke har råd til ski, få være med på moroa, sier han.

«Rett Fram» har siden 2014 jobbet for at familier i drammensdistriktet som befinner seg i en vanskelig situasjon, enten det er som følge av alvorlig eller langvarig sykdom, presset økonomi eller andre årsaker, får muligheten til å oppleve det sosiale felleskapet.

Nå gleder han seg til å se smilende barn suse gjennom løypene på de nye skiene.

– Foreldre, ta kontakt

Barneskirennet starter klokken 16.30 og er ferdig rundt 18.30. Barn bruker vanligvis alt fra fem minutter til et kvarter på å fullføre løypa, og de må gjerne ta flere runder hvis de vil.

Under rennet blir hovedkontoret til «Rett Fram» i Børsgården på Bragernes gjort om til en varmestue, der det serveres gratis pølser, boller og brus.

Johnsen oppfordrer foreldre til å ta kontakt.

– Mange som har det vanskelig, tør ikke å si ifra om det. Jeg håper de klarer å lukke øynene litt for dette slik at vi sammen kan skape en perfekt dag for hele familien, oppfordrer daglig lederen i «Rett Fram».

Alle barn som deltar, får premier og medalje.

LES OGSÅ: Disse langrennsstjernene kommer til skisprinten


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN

ANNONSE