ANNONSE

AKROBATISK: Det krever kroppsbeherskelse, styrke og smidighet på høyt nivå for å utføre øvelsene Emilie Berthinussen (foran) og Kristina Baikaite her demonstrerer.
ALLE FOTO: ALEXANDER JANSEN / DRM24

Populært med polesport - og ikke bare for de pikante

Polefitness har blitt en idrettsgren, og interessen øker voldsomt - nå har Drammens foreløpig eneste studio utvidet og flyttet inn i nye lokaler.


Alexander Jansen

 11.02.18, kl. 18:40
 27.02.18, kl. 13:43


ANNONSE
ANNONSE

 


KLIKK PÅ VINDUET OVER FOR Å SE VIDEO!

DRAMMEN:
 Polefitness Drammen markerte begivenheten med «grand opening» i nye og større fasiliteter lørdag - et lite steinkast unna sitt gamle treningsstudio på Brakerøya. 

Polesport er inspirert av det som opprinnelig var herreidretter i det fjerne østen, og kombinerer dans, akrobatikk og turn med kunstnerisk utfoldelse.

I dag er det en overvekt av jenter som fatter interesse for idretten, som anses for en svært god måte å trene fleksibilitet og styrke på. 

- Vi har folk i alle aldre som kommer og trener, fra tenåringsjenter til kvinner i 50-årene. Dette handler hovedsakelig om egenvektstrening, og gir en real treningsøkt, forsikrer daglig leder og instruktør Nette Jandee Moen.

HYGGELIG MILJØ: Bak fra venstre Nette Jandee Moen, Monica Kristiansen og Elisabeth Skorgan, som startet opp Polefitness Drammen i 2014. Foran fra venstre Emilie Berthinussen og Kristina Baikaite, som deltok i NM i fjor.

Uheldige assosiasjoner?

Mange forbinder pole-stengene med et tradisjonelt bilde av eksotiske nattklubber hvor fokuset gjerne er et annet enn på det sportslige, men disse assosiasjoene er i ferd med å viskes vekk.

- Vi opplever økende interesse, mange fulle kurs og stadig flere medlemmer. Uansett form eller ferdighetsnivå er dette noe for alle, forteller instruktør Elisabeth Skorgan.

Til og med utdrikningslag er det mulig å booke hos Polefitness Drammen, noe som angivelig skal være svært populært. Men hovedsakelig er det trening på det seriøse planet det handler om. 

ELEGANT: Emilie Berthinussen har ikke lang fartstid innen polesporten, men har allerede rukket å bli blant de beste i sin alder. I år er hun russ og skal derfor ikke delta i NM.

- For meg handler det om drive med trening som er gøy, og dette er mye mer morsomt enn et vanlig treningsstudio, forteller 18 år gamle Emilie fra Lier.

- Jeg har et ønske om å holde på med dette lenge og bli litt profesjonell etter hvert, sier 18-åringen, som deltok i sitt første NM i fjor.

Norgesmesterskap og OL

Polesport i Norge er i dag organisert under Norges polesport-forbund, som også arrangerer norgesmesterskapet i mai måned. Det norske forbundet er underlagt det internasjonale, som jobber for å bli godkjent som offisiell idrett av IOC og bli en del av de olympiske leker.

I fjor hadde Polefitness Drammen for første gang to deltakere i NM, og gjorde det godt i sine klasser. I år er antallet økt til fire, og klubben håper på nye meritter.

De beste norske utøverne blir sendt videre til verdensmesterskapet, som ble arrangert for første gang i 2012, med 43 idrettsutøvere fra 14 land - hvor bare fem var menn. I dag har oppslutningen økt med 80%, og med en langt høyere andel menn.

HAR STOR PÅGANG: Instruktørene (f.v.) Elisabeth Skorgan og Nette Jandee Moen.

OPP NED: Oppe i stanga er det like mye opp-ned som andre veien, og man kan velge om stengene skal være fastlåst eller mulig å snurre rundt.


PS: Bildene i denne saken er tatt i det gamle lokalet til Polefitness Drammen

LES OGSÅ: Hevdet seg i polesport-NM


KLIKK PÅ VINDUET OVER FOR Å SE VIDEO!


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE