ANNONSE

GULLGUTT: Per Marius sammen med samboeren Ruth Kari, som også er aktiv innnen vektløfting, pappa Iver og mamma Jorunn.
FOTO: PRIVAT

Per Marius er ny, europeisk mester i benkpress!

Per Marius Hole (28) fra Spikkestad løftet utrolige 345 kilo og knuste konkurrentene europamesterskapet i Spania i helga.


Alexander Jansen

 17.10.17, kl. 14:37
 25.10.17, kl. 06:38


ANNONSE
ANNONSE

 

SPANIA: Faktisk ble røykenbøringen stevnets beste mannlige løfter - uavhengig av klasse.

Med 345 kilo, som holdt til både ny norsk og nordisk rekord, klatret han helt til topps på pallen blant de aller sterkeste i Europa. 

- I dag var det endelig min tur, jublet kraftkaren, som også innrømmer at han gjorde et ærlig forsøk på verdensrekorden (357 kilo).

Bak seg på podiet hadde han to storvokste russere, som ikke nådde helt opp, og måtte gi tapt på 322 kilo (andreplass).

Se video av rekord-løftet her:

Posted by Jorunn Tangen Hole on 15. oktober 2017

Sikter mot pallen i VM

28-åringen har aldri vært i bedre form, og med en tidligere EM-bronse i kofferten fra noen år tilbake satser han nå alt inn mot VM i Sør-Afrika neste år.

- Medalje er målet. De største utfordrerne kommer fra USA, Russland og Mongolia, forteller 28-åringen, som fortsatt har mange år igjen av karrieren.

- Styrkeløft er nemlig en idrettsgren hvor man topper veldig sent, fortsetter Hole. 

Nå blir det finpussing av teknikken for å gjøre det enda bedre. Løftestil, bevegelighet og mykhet i ryggen er visstnok stikkordene for suksess.

STERKT SAMBOERPAR: Per Marius og samboeren Ruth Kari løfter tyngre enn de fleste.

Dropp proteiner - drikk melk

Og hva er så fasiten for en sterk mann som kan hevde seg internasjonalt i styrkeløft, foruten gode gener? Det er ihvertfall ikke å spise kosttilskudd, ifølge Hole. 

- Det går veldig mye i melkeprodukter, yoghurt og matvarer generelt som inneholder mye proteiner. Jeg drikker minst 250 liter melk i året, sier Hole, som alltid har vært glad i styrketrening. 

Han drev tidligere med friidrett, før han satset alt på styrkeløft. Til daglig er han lærer på ungdomsskoletrinnet - tidligere i Slemmestad, nå på NTG i Bærum. 

- Jeg underviser blant annet i matematikk, og religion og etikk. Det er greit å ha flere bein å stå på så man ikke går til grunne om vektløftingen ikke går som planlagt, avslutter Hole.

LES OGSÅ: Kåret Drammens sterkeste


FØLG DRAMMEN LIVE24 PÅ FACEBOOK

TILBAKE TIL FORSIDEN


ANNONSE